onsdag 2 april 2014

Trädgårdsarbete och nya lekstugan.

Idag var jag ledig från jobbet då jag ska jobba kommande lördag, vilket i normala fall kan vara ganska avslappnat men inte med 3 barn hemma från förskolan.
Men då vädret var fint så klädde vi alla på oss en stund efter frukosten och begav oss ut på baksidan då jag hade lite grävning att pyssla med plus att barnen verkligen behövde komma ut en stund (vi gick nog alla varandra på nerverna ett tag).
Uppgiften jag hade att ta tag i var att gräva en "ränna" som var dryga metern bredd längs ett av staketen på baksidan.
Grävandet gick faktiskt ganska smärtfritt och barnen var mestadels ganska nöjda med att leka utan min inblandning så efter några timmar med en lunchpaus i mellan var jag klar.
Barnen var mycket nyfikna och hämtade givetvis egna spadar och krattor för att hjälpa till.
Men sedan sprang tiden iväg alldeles för snabbt.
Jag hade nämligen tänkt att vi skulle möta upp kompisen Johan och hämta en lekstuga som vi köpt förra veckan.
Då den var väldigt stor var vi tvungna att ta den med en kranlastbil för att kunna få den över staket in på baksidan.
När Johan ringde och sa att han var på väg satt vi precis och åt mellanmål, och jag insåg att det var helt hopplöst att hinna dit med alla barnen.
Men han bedyrade att han kunde fixa upphämtingen själv så länge jag kunde möta upp honom och leda honom rätt där han skulle stå med lastbilen för att kunna nå så långt som möjligt med kranen.
I detta läge kom jag på att ringa grannen Mats som snällt nog kunde komma förbi med sina flickor och hålla ställningarna lite medans jag sprang runt huset och vinkade in Johan.
Sedan gick allt jättebra med lyftandet då Johan visade upp att han är riktigt skicklig med kranen och han fick lekstugan lugnt och försiktigt över staketet.
Där väntade 5 barn ivrigt hoppande upp och ner för att få leka så snabbt som möjligt i deras nya hus.
Nu återstår bara att färdigställa platsen där stugan ska stå och sen klura ut ett bra sätt att flytta den den sista biten.
Nåväl, det får bli ett bekymmer nån annan dag.
(Ska försöka vid senare tillfälle lägga in en filmsnutt som Mats spelade in under själva lyftet, har den inte just nu)
//M-P

Inga kommentarer: