onsdag 16 april 2014

Sjukdoms tid och orsak till påskfirandet

Som befarat så blev Janiina sjuk, igen.
Denna gång hosta och feber så måndags var jag hemma förmiddagen, båda vi somnade i soffan efter att vi lämnat Sanna och William på dagis.
Eftermiddagen fick Janiina, som blev mindre nöjd med det, tillbringa tid hos mummu fast först ensam med Jukka (min mammas inneboende).
Tur nog kunde min mamma se efter Janiina igår och idag också och så får hon hänga där imorn med.
Kiitos äiti!
Lite bökigt blir det ju såklart då vi inte får ordentligt med sömn på nätterna och då jag har lite mycket på jobbet just nu. Men allt går med lite hjälp.
Idag hade jag dock några minuter över på morgonen då allt flöt på bra och stortrollen kom i tid till förskolan.
Så då tillbringade jag och Janiina lite tid på min mammas gård i väntan på henne då hon planerat ta en promenad till affären med Janiina.
Då jag kom hem efter en lång dag på jobbet så möttes jag av att stortrollen redan låg i sina sängar.
När jag gick in till dem så fick jag höra helt plötsligt om vad som hände på långfredagen och varför man firar påsk.
Jag hade velat hinna filma det men tänkte inte på det förrän senare, det var så himla härligt att höra hur tankarna kom från Sanna.
Först efteråt så frågade jag om jag fick filma henne om hon ville säga det igen, lite tveksam var hon men sen gick hon med på det.
Tyvärr är inte kvalitén något bra på jobb telefonen så ni får stå ut med den, och för enkelhets skull så ställde jag mina frågor på svenska denna gång så att alla skulle förstå utan att jag behövde skriva någon översättande text här. Så nu får ni reda på varför man firar påsk.
Sista frågan hann jag ju inte ens svara på så den diskussionen får jag ta en annan gång med henne, eller var det gudföräldrarnas uppdrag det här med kristen uppfostran, vad säger ni Lina och Johan? Hihiii...
Sen ville Sanna och William fota lite och att jag skulle fota dem.
Sötnosen William.
 Gullungen Sanna.
Lilla jag.
 Och min stora kärlek med minsta älsklingen.
Fick höra senare att de visst hade ratat om just påsken idag då Sanna hade frågat M-P om han visste varför man firade påsk. Han svarade att ja det visste han men berätta du vad du vet, och sen var hon igång.
Nu ska jag vika en del agendor inför konfirmationen medan jag tittar på Greys anatomy, trevligt att kunna kombinera arbete med nöje...
// Sargit

Inga kommentarer: