måndag 7 april 2014

Åter till vardan

Tre veckor har barnen varit hemma från förskolan. Äntligen är de friska och vi kan återgå till vardagen. Fast det blev tidig start för ovanlighetens skull, barnen fick äta frukost på dagis imorse.
Idag var det regn hela dagen, med några kortare uppehåll.
Barnen var väldigt nöjda då vi hämtade dem från förskolan, för ovanlighetens skull var både jag och maken hemma nästan samtidigt.
Trollen trivdes så bra ute med att springa från vattenpöl till vattenpöl att de ville fortsätta leka ute. Janiina har lärt sig ett nytt ord: "vatten!" skrek hon glatt då hon fick syn på pöl efter pöl.
Jag tog också regnkläderna på mig och sen roade vi oss ute en bra stund innan middagen.
 Tjejerna gillar att gunga, båda vill ha mer och mer fart hela tiden så jag hade att göra.
Då Janiina vill ha mer fart så pekar hon upp mot himlen och ropar "där!".
Glädje!
William och jag byggde ett sandslott, han gjorde muren helt själv.
Väldigt nöjd och stolt kille!

Efter middagen började vi den sedvanliga undanplockningen/städningen som vi gör på måndagarna eftersom städhjälpen kommer imorn.
Då barnens rum redan var städat då vi haft gäster i helgen, så hade de inte så mycket att plocka undan. Men plötsligt säger de att de ville damma. Så det var bara att göra dem till viljes och plocka fram deras egna dammtrasor. Men först fick de byta om till pyjamas vilket de gjorde rekord snabbt. Inte varje dag man mutar barnen med att de får dammtorka ifall de byter om, hihii.
Snabbt gick det att damma deras lekrum och sovrum då de var ivriga att hjälpa till alla tre. Mitt uppdrag blev att vrida ur trasorna titt som tätt (William gjorde det själv) och att damma dit de inte nådde.
När barnen somnat så fortsatte jag med lite småfix som att vika tvätt och småplocka saker på sin plats.
Jag är alldeles för trött för att dra fram datorn så fick bli ett snabb inlägg via mobilen istället.
Som vanligt får jag uppdatera i efterhand om allt roligt sen sist.
// Sargit

Inga kommentarer: