fredag 29 november 2013

Tacos såklart

Hade planerat att barnen skulle få inviga sin säng ikväll men då maken är borta och jag har blivit förkyld så hann vi inte klart med den.
Men jag och barnen kämpade på bra för att hjälpa till med att färdigställa sängen.
Sanna och William fick "visa" mig hur man gör med skruvdragaren, de förstod sen att jag visst visste hur man gör men de tyckte det var kul i alla fall att få jobba lite mer med sin nya säng.
Det ska ju provliggas också så klart.
Middagen hjälptes alla åt med, barnen hade önskat tacos och då sa jag redan vid hämtningen att ja men då får ni göra maten då mamma är sjuk och inte orkar. Så de hackade snällt paprika och gurka och till och med Janiina fick en uppgift: att tömma majsen ur burken till skålen. Gick jättebra och hon var nöjd.
Efter go middag blev det tv-mys (backyardigans) med chips för barnen medan jag fixade undan disken innan jag gjorde dem sällskap i soffan.
Tänkte vara smart så både middagen blev en timma tidigare och så tänkte jag börja med läggningen en timma tidigare bara för att få dem att somna lite tidigare. Men det gick de inte på.
Resultatet blev bara att de var vakna i sina sängar istället efter kvällssagan lika länge som vanligt.
När de väl somnat så skruvade jag dit de sista ribb-bottnarna och la på madrassen, den sista saknades det dock 15 skruvar till så den lämnade jag åt morgondagen.
Små plockade lite och sen ropade sängen på mig och strax därefter kom maken hem från julfesten han varit på med jobbet sitt.
// Sargit

Inga kommentarer: