tisdag 16 juli 2013

Spontan poolparty och grillning

Tiden går alldeles för fort. Anledningen varför det varit lite tyst här på bloggen senaste tiden är inte tidsbristen utan helt enkelt att jag fastnat för en serie, igen, som jag streck sett 3-4 avsnitt på kvällarna/nätterna sen jag kom hem. Ja förutom en av kvällarna men mer om det senare.
Serien finns på Netflix och heter "Orange is the new black".
Annars så har vi lyckats på något sätt kombinera sommar och jobb då jag bestämt mig för att jobba fram till 15.00 på dagarna denna sista jobbvecka innan långsemestern.
Idag hade jag till och med nöjet att kunna äta lunch med min familj i Valsta kyrkas sommarcafé och till vår glädje var familjen Ahlsén där också.
Spontant bestämde vi oss för ett litet poolparty hos oss senare på eftermiddagen, måste ju passa på då ingen av oss hade andra planer. Alldeles för sällan vi ses numera.
Så när jag var klar på jobbet tog jag en tur genom affären innan jag åkte hem.
Där var alla fem (Alex var också hos oss) barnen i fullfart att röja järnet i barnens rum, i både stortrollens och lilltrollets.
Vi lät dem hållas ett bra tag innan vi frågade om någon vill bada. Gissa om de ville!

William och Alex var nog de som gav sig hän ordentligt med badandet medan tjejerna mest sprang runt i poolen. Janiina doppade bara bena sen ville hon upp igen och Sanna tyckte det var kallt.
Vi tog fram vattenspridaren också till barnens glädje. Janiina fick några ofrivilliga duschar då hon oförberett gick för nära men förutom lite småsur min så verkade hon inte bry sig.
 Hon sprang runt hur pigg och glad som helst, till slut fick jag ta på henne en blöja då hon ville leka inne.
Och som vanligt då hon såg att jag skulle ta kort på henne så smilade hon upp sig. Vår lilla linslus!
Sanna och Williams rum såg ut som ett bombnedslag, igen, så efter middagen (vi grillade korv av olika slag idag) hjälptes vi åt att städa det värsta innan våra gäster åkte hem. Maken försvann en stund för att vattna hos några vänner så jag blev själv med trollen.
Tack för en härlig eftermiddag och kväll Johanna, Nisse, Saga och Theresa.
Jag lovade Sanna och William att ifall de städade klart sitt rum medan jag nattade Janiina så fick de välja saga eller spel. De ville självklart spela spel så glatt städade de snabbt undan och sen kom de glada och sa att nu ville de spela.
Janiina hade inte somnat än men jag chansade och satte igång att spela med barnen så att vi satt närmast Janiinas rum. Då kunde hon se och höra mig vilket fungerade från och till. Ibland gnällde hon bara för att få uppmärksamhet, men vi kunde fortsätta spela "trollkarlens hatt" i alla fall.
Bra övning för barnen att både komma på saker som har en speciell färg eller form och säga det på finska och sen räkna hur många steg de får ta och att INTE fuska. Hihii.
William blev lite ledsen då han inte vann. Jag försökte förklara att det viktiga är inte att vinna varje spel, att det viktiga är att ha roligt medan man spelar. Vi pratade en stund om det innan jag till slut fick tandborstningen färdigt och trollen i säng.
Nu lite datatid för mig, ska försöka blogga ikapp lite innan jag ser en eller två avsnitt av serien igen...
// Sargit

Inga kommentarer: