söndag 21 juli 2013

Badutflykt

Min älskade make lät mig sova till halv tolv idag!
Konstigt nog så var jag fortfarande trött då jag vaknade, jag har varit väldig trött på sistone. Hoppas det bara är det att det äntligen är semester och inget annat...
Nåja, efter att Janiina vaknade från middagsluren så packade vi ihop oss och åkte till Midgårdsbadet.
Första gången sen öppningsveckan som vi varit där.
Jag badade som vanligt inte utan höll mest koll på Janiina i lilla plaskdammen eller vad den kallas.
Hon var lite reserverad nyvaken som hon var, men snart sprang hon genom vattnet, upp och ner och sparkade vatten med sina små fötter. Hon åkte rutschkanan ner i vattnet också flera gånger.
 Under tiden var M-P i den något större och djupare poolen med Sanna och William.
Jag gick dit med Janiina en sväng för att kika hur de hade det och då fick Janiina bada lite med pappsen, men det var inte poppis. Alldeles för kallt i hennes smak.
Sanna och William trivdes väldigt bra i vattnet, fast det var kallt.
Tråkigt nog så blåste det en del så barnen frös så fort de badat färdigt.
Vi åt mellanmål och så fortsatte stortrollen att bada en stund till med M-P medan jag och Janiina satt kvar bredvid Linda och Noah med sällskap. Janiina gick på lite små upptäcktsfärd i närheten också emellanåt.
efter nästan tre timmar där så fick vi bråttom hem och förbereda maten.
Janiina vägrade släppa taget om sin handduk, hon bar (släpade) den hela vägen till bilen där hon sedan pekade på bakluckan, ville ha in den där och väntade till den var stängd innan hon var nöjd.
 Mot slutet av middagen spillde Sanna ut sin dricka på golvet. Då hon började torka upp så ville Janiina hjälpa till. Sötnos.
 När middagsdisken var undan röjt så spelade jag först bläckfisk-spelet med barnen, Janiina satt i knät.
Sen började vi spela bokstavsspelet efter att jag haft en kort lägga Janiina paus.
Jag fick dock avbryta spelet då Janiina inte var nöjd att vara själv i rummet, men det tar sig. Hon var nöjd i fem minuter denna gång. Då M-P kom tillbaka från vattningsrundan så tog han över nattningen så jag kunde avsluta spelet med Sanna och William.
Dagens fråga kom från William idag vid middagsbordet; "mamma, vad betyder att dö?".
Och dagens roliga (en av många) kom från Sanna då de lagt sig; "mamma, nu sover jag på riktigt. Jag pratar i drömmen" vilket hon sa två gånger långt emellan varann. Inte så långt efter den sista gången så somnade hon faktiskt.
// Sargit

Inga kommentarer: