onsdag 3 juli 2013

Leos lekland

Johan ringde mig idag och menade på att han och familjen skulle till Leos lekland i Uppsala, och han undrade om inte jag och barnen skulle följa med.
Sagt och gjort, vi bestämde att vi skulle träffas där efter lunch.
Precis på väg till bilen ringde Jompa och frågade om vi skulle träffas, och vi bestämde att jag skulle hämta upp honom på vägen till Uppsala
Barnen var verkligen eld och lågor att få åka dit och att få busa med farbror Jompa gjorde saken ännu bättre.
Mesta dels av tiden var vi i "småbarnssektionen" då Janiina hade svårt att ta sig upp i de flesta av de andra ställningarna, och tvillingarna ville inte riktigt leka själva.
Men de verkade ha roligt iallafall, där fanns borde en klätterställning med rutchkana, bollhav och någon sorts jättelego.
Efter att ha varit där en stund hittade vi ett piratskepp längst in i lokalen, där det fanns trykluftkanoner som man sköt skumgummibollar med.
Där var vi rätt länge, Sanna och William sköt med kanonerna (mestadels på mig) och Janiina kastade bollar lite hit och dit.
En inte helt väntad bieffekt var att en del andra barn också började skjuta hejvilt efter mig, och jag svarade så gott det gick med att kasta bollar tillbaka.
Det blev ett skapligt träningspass och det formligen dröp om mig av svett när vi till sist lämnade skeppet.
Efter en  glass- och drickpaus (vilket den enda chansen jag, Jompa och Johan fick att faktiskt prata lite) så fortsatte lekandet.
Den här gången började tvillingarna faktiskt roa sig på egen hand så jag "bara" behövde ha kolla på Janiina.
Bland annat försökte hon åka en rutchkana modell 2 meter spikrakt neråt.
William hade tidigare provat på den vilket slutade i en ganska snabb kullerbyta på slutet, detta hindrade inte Janiina för fem öre.
Dock fick jag tag på henne innan hon hann komma iväg.
Enligt ryktet hade Johan samma problem med Benjamin som också ville vara överallt.
Innan jag visste ordet av var klockan halv fem och det var dags att bege sig hemåt.
Men barnen hade roligt iallafall och det var väl huvudsaken.

//M-P

Inga kommentarer: