söndag 27 mars 2011

Baka, baka lite... Bröd!

Som alltid så sprack våra tidsplaner även idag.
Så istället för att få hjälpas åt med middagsförberedelser, så blev jag ensam med barnen då M-P fick skynda sig till dansträningen.
Men just idag var barnen på gott mod och hur snälla som helst.
Medan William lekte själv i barnens rum så hjälpte Sanna mig med soppan; hon la i morotsbitar och potatisbitar i kastrullen allt eftersom de blev färdig skalade och skurna.
Då och då hamnade en smakbit i hennes mun men den kom lika snabbt ut igen, rå potatis var visst inte gott enligt henne.
Medan soppan puttrade på spisen så satte vi igång att baka bröd.
Jag mätte och barnen hällde i, kanonbra sammarbete!
 Vilken tur att just detta recept innehöll jättemycket ingredienser och att man ska blanda det blöta och torra var för sig till en början.
Då fick ju båda röra om i varsin bunke.
 En liten miss blev det i förvirringen då Sanna (jag) hade dubbelt så mycket sirap i än vad det skulle vara, men det gjorde absolut ingenting då brödet blev bara godare.
Barnen hjälptes åt och turades om att smörja formen också, sedan tittade de nyfiket på då jag hade i ströbröd.
 När brödet gräddades i ugnen skickade jag ut barnen från köket så jag fick städa ifred, inte populärt men jag mutade dem med film och russin.
Det fungerade, hihii.
 Det fungerade så pass bra att jag hann städa undan efter baket, plocka ur och i diskmaskinen, dammsuga nästan hela lägenheten, få i resten av ingredienserna i soppan samt duka bordet.
Fick ut brödet i precis rätt tid också.
 Sen hade jag vissa problem att övertala barnen att komma och äta, men väl vid matbordet så slukade Sanna sin portion och ville ha mer.
Men William ville bara äta buljongen i soppan, vägrade allt annat (utom mjölken förstås).
 Idag lyckades jag väldigt bra med soppan, blev jättegott!
Precis lagom kryddat och det hembakta lingonbrödet passade jättebra ihop med soppan, eller om soppan passade bra med brödet svårt att säga.
// Sargit

Inga kommentarer: