tisdag 9 mars 2010

Sopplunch, lek och promenad

Idag kom min familj till mitt jobb då det var sopplunch som vanligt på tisdagar.
Min pappa följde också med.
Svärmor var och njöt av sin julklapp hon fått från oss, 1,5h massage.
Kycklingsoppan var väldigt uppskattad av barnen, de åt med god aptit.
Så härligt att se att även Sanna äter utan de sedvanliga protesterna.Till efterätt fick barnen mumsa i sig banan, det tycker de om.Självklart hans det med lek på Öppna förskolan också.
Vi fick hela stället för oss själva idag då de andra som var där på förmiddagen gick vid lunchen (lovar det var inte vi som skrämde iväg dem).
Sanna och William börjar känna sig som hemma verkar det som då de snabbt hittade leksakerna och så klart även rutchkanan.
Barnen hade inte ens protesterat tidigare då min man och jag lämnade dem med Maud och morfar för att gå upp till församlingsalen för att hämta maten, det är ju ett gott tecken tycker jag.William var sitt glada lilla jag och hade inget emot att leka med Maud.Morfar underhöll barnen en bra stund med att hjälpa dem åka kana och busa med dem i mjuka poolen.
Då Öppna förskolan stängde vid ett så bestämde vi oss för att ta en promenad i det fina vädret.
Jag förberedde allt jag behövde inför eftermiddagens grupper medan pappa och morfar bytte och klädde på barnen.
Svärmor slöt upp lagom då vi skulle börja gå, hon var jättenöjd med sin sköna stund med massagen.
Jag bestämde mig för att ta en lite längre lunch än tänkt idag då jag kände mig lite trött och trodde att en promenad skulle pigga upp mig.
Och så måste jag ju försöka gå mycket mer än jag gjort hittills pga stegutmaningen.
Sanna såg ut att somna när som men både hon och William höll sig envist vakna under hela promenaden, men nöjda var de i alla fall.
Efter nästan en timmes promenad var jag dock tvungen att återgå till arbetet.
Kände mig lite piggare men skulle inte haft något emot att hinna med en tupplur också.
Resten av min eftermiddag försvann snabbt.
Älskar mitt jobb!
Har det väldigt bra då jag ju får leka på arbetstid, idag gjorde vi bla scharader med grupperna.
Undrar hur det kommer vara då barnen kommer i "lek och skapar" åldern, kommer jag ha fått nog av sådant då jag kommer hem från jobbet eller kommer jag fortsätta leka och skapa med mina egna barn?
Och kommer jag glömma allt vad pedagogik heter då jag är ledig?
Du vet det där man säger om skomakarens barn...
// Sargit

2 kommentarer:

Dorothea - Ett nästintill trillingliv. sa...

Vilka härliga bilder!
Tack för din kommentar här om veckan - ja bollhavet är riktigt populärt. Tror det kommer bli ännu roligare när resesängen byts ut mot lekhagen. Hihi.
Skönt att ha nått med höga kanter i vilket fall som helst, många har ju små pooler - åh, jag skulle bli GALEN på alla bollar som far ut. Haha.

Ha en toppen torsdag nu!

farmor Anci sa...

Tack för mig och veckan jag var hos er. Det har varit så härligt att få träffa mina nyaste barnbarn. Hela familjen kanske jag skulle säga. Vilka barn och så olika i humör och sätt. Och förresten för att inte tala om den härliga massagen jag fick. Hade lust att ta med mig massösen hit. Det var helt enkelt underbart! Tack för denna klapp.Kram till er alla.