fredag 10 juli 2009

Renovering av barnrum del 3

Idag har vi hunnit med mycket.
Jag började dagen med att måla taket en omgång till.
Sen började jag med den övre grundfärgen.
Under tiden så höll M-P på med rummets dörrar för att fixa dit små runda fönster som vi hittade på Bauhaus. Det stod att det skulle vara hur enkelt som helst, yeah right!
Det gick inte riktigt som planerat då det stod fel mått på instruktionerna så hålet blev en aningen för stort!
Men till slut på kvällen satt fönstret på plats i alla fall, även om det blev lite spacklande för att få till det lite snyggt...
Min man är händig på många sätt, vilket hans mamma blir mer och mer imponerad av.
På yngre dagar var han inte lika händig tydligen.
Men då han är gift med mig som då och då kommer på lite idéer i hemmet så har han med åren lärt sig hantera verktyg och blivit riktigt duktig på det tycker jag.
Här nedan håller han på att byta ut taklampknapparna i rummet samt el-uttagsdosor mot nya. Allt gick inte som planerat då heller men till slut fick han till det, men sen fick han ta loss dem då jag inte vill ha målarfärg på de nya knapparna och el-uttagen.
Se så koncentrerad han är.

Då jag var klar med målandet för tillfället, väggarna måste ju torka mellan varven, så hade min pappa kommit till oss för att hjälpa till med golvläggningen.
Min mamma hade bjudit över oss på middag ikväll så vi skulle slippa laga mat mitt i renoveringen.
Så jag hoppade in i duschen och fixade sedan iordning skötväskan.
Golvet skulle inte hinna bli klart i tid så jag, Ann-Christine och barnen lämnade männen med golvet och tog en promenad till min mamma. Planen var att barnen skulle sova en stund under promenaden, men det höll inte Sanna och William med om.
De var hur nöjda som helst i sin vagn och tittade sig nyfiket omkring på vägen.
Solen var framme idag och det var jätte skönt att få lite frisk luft och röra på sig efter allt jobb inomhus.
En stolt farmor på en rask promenad med sina barnbarn.
Väl framme hos min mamma så fick barnen en massa nytt att leka med.
Mormor hade varit på semester i Finland och kunde så klart inte motstå att tänka på sina barnbarn då, så hon hade inhandlat en del leksaker och böcker som barnen kunde leka med då de kom och hälsade på.
Sanna hade lite svårt att välja vilken docka hon skulle leka med först.
Men hon var klart intresserad av dem trots din unga ålder. Och som ni ser, linslus nummer ett. Så fort kameran kommer fram glömmer hon allt annat och tittar rakt på kameran och väntar tills den blixtrat till... det har hänt flera gånger, nästan omöjligt numera att få fotografier på henne där hon inte tittar in i kameran.
William fastnade istället med att försöka få in den nya mjukis bollen i munnen, och till sin förtret så lyckades han inte med det.
Efter god mat och umgänge skulle vi precis börja gå hemåt med matlåda till M-P då han kom in genom dörren. Han och min pappa hade gett upp för dagen och skulle fortsätta med golvet imorn istället.
Så jag åkte själv hemåt med bilen och lämnade kvar familjen så att M-P fick också äta. Han och Ann-Christine skulle sedan promenera hem med barnen. Detta för att jag skulle kunna fortsätta med målandet.
Senare då barnen låg och sov så fick jag hjälp av M-P att tejpa upp en linje runt hela rummet. Tack och lov för laserpass! Annars skulle detta blivit riktigt jobbigt.
Efter att tejpat runt hela rummet, upptäckte vi att det diffade flera cm!
Vi tror att golvet måste luta eller nåt för då vi mätte på flera ställen så stämde det inte alls, vi fick helt enkelt inte ihop det.
Men till slut löste vi problemet och fick till en väldigt snygg linje.
Nu är det bara ett X antal linjer kvar att mäta upp imorn...
Har iaf hunnit måla färdigt första lagret på grundfärgen som ska var nertill.
Men nu måste jag verkligen gå och lägga mig så jag orkar måla färdigt imorn.

Inga kommentarer: