torsdag 9 juli 2009

Renovering av barnrum del 2

Igår så hjälptes vi åt att spackla väggar och tak där det behövdes.
Jag spacklade allt jag nådde med mina 163cm och M-P allt utöver det, bra arbetsfördelning eller...Vi fick även både bäddsoffan och garderoberna sålda igår.
Det gick snabbt, vi la ut dem på förmidagen och på kvällen hämtades soffan och tidigare imorse hämtades garderoberna.
Skönt att vi blev av med dem så fort, resten av jobbet blir så mycket enklare då med dem ur vägen.
Efter frukost var det då dags att fortsätta.
Nåja, M-P fick slita medan jag tog hand om en trött och kinkig William och Farmor tog hand om Sanna. Jag skulle försöka få William att somna men han ville inte alls (som vanligt) men till slut lyckades jag, men somnade själv på kuppen.
Medan vi sov så slipade M-P det vi spacklade igår.
Trots oväsendet så sov William och jag hela förmiddagen!
William t.o.m. åt lunchen i sömnen och sov sedan vidare. Trött liten kille...
Då jag klivit upp för andra gången idag började jag tvätta av allt slipdamm från väggar och tak med målartvätt, M-P torkade av med vatten efter mig.
Både han och jag behövde en rejäl dusch efter detta arbete, M-P:s andra dusch för dagen. Då vi duschat och packat ihop allt så åkte vi iväg till Uppsala för att leta efter golv.
Det blev premiär för Sanna och William att åka vagn utan liggdelar idag.
Vi ville dels testa vad de tycker om att sitta och dels så behövde vi mer utrymme i bagaget så golvet skulle få plats.
De var väldigt misstänksamma i början. Att bli fastspänd var inte alls spännande enligt William som protesterade högt under den proceduren.
Men de vande sig snabbt och efter en tur på El giganten, Bauhaus och IKEA (det visade sig nämligen att allt vi handlat och vagnen skulle itne få plats, så M-P åkte en runda hem med golv och annat medan jag och Ann-Christine gick runt på Ikea med barnen) så stortrivdes de med att åka framlänges och sitta upp. De t.o.m. sov ett tag på Bauhaus, det var väl inte så spännande att titta på golv och annat där.
Själv hade jag svårare att vänja mig då jag inte såg barnen då jag körde vagnen, men kommer väl vänja mig så småningom...
Så här glada, men trötta, var de då vi kom hem.
Då barnen fått kvällsgröt och hade somnat så började jag med att måla taket.
Upptäckte att jag gillar att måla men att måla tak är något jag gärna skulle överlåta till andra.
Blev kanske inte så jämnt men det ska på ett lager till imorn och då ska jag fixa fram bättre belysning så jag ser vad jag gör.
Fortsättning följer...

3 kommentarer:

TvillingTur sa...

Ser ut som ni har riktigt fina grejer pågång här. Ska bli kul at följa detta arbete och se det färdiga resultatet så småningom. Lycka till i jobbet. Hur gamla är era små juveler egentligen? Måste vara i ungefär samma ålder som våra misstänker jag?
-tobias.

Familjen Sundström sa...

Tackar.
Våra föddes 1 januari i år, så de är drygt sex månader nu. Börjar se slutet på denna renovering snart, även om min man inte haft en bra dag idag... mer om det senare...

Mummu sa...

kyllä siitä hyvä tulee.