lördag 18 juli 2009

60års kalas!

Idag fyller min gudfar Pera 60år.
Hans fru har haft fullt upp med att planera en överraskningsfest åt honom och hon lyckades kanon. Han lurades dit och blev så överraskad att det enda han i början sa var: men jag har ju träskorna på mig. Och han fick någon liten tår i ögat då han fick se flera "gamla" bekanta som hand fru lyckats få dit, kanske även för att han blev glad för överrasknings festen.
Mormor hade tagit med en filt som barnen kunde ligga och leka på. Där trivdes dom bra i början men sen ville de så klart vara med på festen, dansa till levande musik fick de göra bla.
Det fanns en ung kille vid namn Emil där som i början var blyg, men då han såg Sanna och William så fick jag (och barnen) plötsligt en ny bästa vän som knappt ville lämna vår sida alls. Han ville så gärna hjälpa till med dem små och det fick han så klart.
Här försöker han få barnen att somna i vagnen.Då vi skulle hem så sa han att imorn kan väl jag få komma och hälsa på er. Vilken go lite kille.
Vagnen fick agera matstol och det gick bra.Själv så var jag ombedd att vara lekledare på festen. Så jag hade fixat en tipsrunda med frågor om min gudfar samt en organisationstävling med 60frågor/uppdrag (gissa hur lång tid det tog att komma på dom!).
Vi lyckades faktiskt efter mycket om och men få ihop fyra lag som kämpade hårt.
Och roligt verkade alla ha, då de dansade och sjöng små grodorna, byggde mänskliga pyramider och kramade om födelsedagsbarnet (som ni förresten kan skymta bakom mig till höger), försökte komma på disneyfigurer och svarade på klurigheter.
William i morfars famn,Sanna har faktiskt fått tillstånd att stå på denna fina bil, se vilken cooling. Min mamma var den som hade fixat all god mat och så klart födelsedagstårtan.Men tyvärr var jag tvungen att gå mitt i festen då barna måste ju komma i säng. Det gick väldigt smidigt med kvällsrutinerna även om Sanna och William var jätte trötta. De somnade ganska snabbt och då passade jag på att lägga mig en stund i hängmattan som jag inte hunnit använda en enda gång denna sommar, men nu låg jag där en bra stund innan jag blev rastlös.
Ska väl poppa popcorn och se på tjejfilm kanske, om jag orkar, nu när jag är gräsänka (eller nåt).

1 kommentar:

farmor Anci sa...

Det fixade sig till slut och han blev glad. himla tur. Vilka helcoola barnbarn jag har=)