lördag 6 augusti 2016

Wenngarn

Ingen sovmorgon idag inte. Utan upp tidigt och släpa barnen ur sängarna för att komma iväg i tid. Ändå hann vi inte riktigt den tid vi tänkt men rätt nära.
Strax före halv tio var vi ute vid Wenngarn. Vi började med att leka lite på lekplatsen och sen tog vi en promenad för att leta efter de djur som skulle finnas , hittade tyvärr inte dem men trevlig promena fick vi.
Väl tillbaka så tog vi en fika paus vid bageriet. Mumsigt!
 Sen tänkte vi delta i Skattjakten som skulle vara för barn, men tyvärr fick vi reda på då vi kom fram att personen som skulle hålla i den var sjuk så den var inställd. Istället tog vi en promenad med våra nya vänner (en finsk familj vars mamma jag träffat på ett forum och stämt träff med idag).
Vi gick ner till grisarna som vi nu hittade till efter guidning av personal (som pekade åt vilket håll vi skulle gå). Barnen gillade grisarna och även nästa stopp som blev fontänen en bit bort. Promenaden fortsatte via äppelträdgården och förbi bikuporna upp till gårdsbutiken och så änderna.
 Efter vår picknick, plättarna jag stekte förra natten, så blev det en hel del lek för barnen medan vi vuxna satt och tittade på och ibland deltog lite i leken.Sanna och nya vännen Maja fann varann efter en liten stund och verkade komma bra överens trots språket. Maja kunde inte svenska och till en början försökte Sanna prata svenska med henne men senare hörde jag hur hon började använda finska ord också, även om de verkade kunna kommunicera rätt bra utan språk med. Vore ju rätt kul om denna nya bekantskap gör att barnen vill använda mer finska.
Jag lyckades fånga en bild då Minja stod själv utan stöd! Fast i ärlighetens namn måste jag säga att det varade i bara några sekunder, hihiii. Men det såg kul ut och hon gillade "leken" då hon alltid till slut tappade balansen och blev fångad av pappsen.
Vi fördrev tiden på lekplatsen fram till familjerundvandringen av slottet. Tyvärr visade det sig att även den var inställd, vi blev visade till den ordinarie rundvandringen och upptäckte först då guiden började berätta att detta nog inte var familjerundturen varvid jag gick ut med en något kinkig Minja. Strax därefter följde några andra barnfamiljer efter och lämnade guidningen. Reste av in familj stod ut fram till rundturen lämnade kapellet för att gå vidare i slottet. Synd att de inte meddelat något om varken den inställda skattjakten eller familjerundturen på facebooksidan deras eller hemsidan.
Vi vinkade hejdå till våra nya vänner Johanna, Antti, Maja och Kalle för att sedan ta en promenad till äppelträden och därefter till grisarna.
 Grisarna fick matas bara med äpplen så det hade Janiina bestämt sig för att göra och såg spänt fram emot det. Hon fick sen hjälp av William också.
Vid bilen tog vi lite honungsmelon till mellanmål och sedan åkte vi till våra vänner Fayeza och Hasnain för en kort visit, men väld är så blev vi bjudna på fika så vi blev kvar en lång trevlig stund.
 Alltid kul att umgås med våra vänner och som vanligt så gick tiden fort och snart var det dags att ta sig hem för middag.
Blev lite lek utomhus och även häng i hängmattan. Jag fick ett ryck och bestämde mig för att skura ren kylskåpet också, påbörjade medan Minja var i badet och så fortsatte jag när alla barnen kommit i säng senare på kvällen.
Så skönt att ha hunnit med det, lite skillnad blev det som du ser.
Avrundade sedan med att se på film med maken, "Fantastic four" från 2015, har inte hunnit se den än och den var faktiskt överraskande bra.
// Sargit

Inga kommentarer: