måndag 22 augusti 2016

Sightseeing och morotsskörd

Då de stora barnen kommit iväg till förskolan och skolan så åkte jag, maken, Anci och Minja till Wenngarn. Dagen började mulet och lite småkallt men allt eftersom kom sommarvärmen tillbaka under dagen.
Vi började med att promenera runt lite och titta på omgivningen. Tanken var att ta en fika vid bageriet men det var stängt idag. Vi får komma igen en annan dag helt enkelt.
 Vi fortsatte färden sedan till Sigtuna strandpromenaden och promenerade där och njöt av solen. Självklart höll maken på med pokemon go både i Wenngarn och i Sigtuna.
Blev lite trädklättring och så fikade vi på RC Chocolat då det var lunch dags för Minja. Hon fick smaka lite lite bulle av mig till efterrätt.
 Jag och Anci åkte och handlade lite medan maken hämtade hem barnen och gick på lite mer pokemonjakt.
Idag lagade svärmor maten, det blev palt! Så gott! Sanna och William var sådär lagom nöjda men åt i alla fall. Janiina uttryckte sig "jag älskar palt!" och åt en och en halv!
Medan palten kokade så njöt vi lite av solen i trädgården samt lite puzzel. Jag smakade mitt första äpple för iår också. Lite syrliga än men helt ok att äta. Maken tog en tupplur i hängmattan medan Minja gick på upptäcktsfärd. William solade och chillade i äppelträdet (hans ord).
 Barnen fick plocka en varsin morot att gnaga på. Riktigt fina morötter har vi och den Sanna dog upp var gigantiskt!
Minja fick smaka lite på min morot och sen blev hon arg när jag skulle ta tillbaka den. Så hon fick ha kvar den och nöjt gnagde hon vidare på den en bra stund.
Jag hade innebandy träning ikväll, den första efter sommaruppehållet. Oj oj vad svettigt det blev!
De har ändrat träningstiden till måndagar nu så det blir lite trixande för att få ihop måndag kvällarna med stortrollens judoträning, min innebandy träning och makens innebandyträning...
// Sargit

Inga kommentarer: