söndag 7 augusti 2016

Fjärilshuset

Idag besökte vi Fjärilshuset tillsammans med Tina och Helena. De hade öppnat en ny utställning med farliga djur. Men lugn, de var bara mekaniska djur. Men Barnen tyckte det var spännande att titta och läsa om dem. Karparna var också spännande.
 Sen var det dags att kika på lite fjärilar. Så fina de var! Barnen tyckte det var väldigt spännande med kokongerna. En av fjärilarna liftade en stund på Tina också.
 Självklart tittade vi på hajarna också. Janiina tyckte det var läskigt i mörkret, tur då att hon kunde hänga i mosters famn.
Vi hade turen att idag kunna lyssna på en zoolog, Owe Sandström (enligt deras hemsida), som berättade om hajarna, riktigt duktig var han!
 Det är lite svårt att ta kort på Minja numera då hon försöker ta tag i kameran/mobilen så fort hon får chansen.
Hon fick gå på lite upptäcktsfärd efter lunchen, det fanns en del att upptäcka.
 Efter Fjärilshuset så åkte Tina och Helena hemåt medan vi andra åkte till Mall of scandinavia och strosade runt lite.
Hemma, efter middan, så ville Minja ut och då dörren var öppen så smet hon snabbt som bara den iväg. Hon kröp runt på alla fyra dvs fötter och händer. Det såg jätteroligt ut. Jag lät henne hållas och var lite nyfiken på hur långt och vart hon skulle ta sig. Det visade sig att hon hade ett mål, gungorna!
Hon tog sig nästan fram men halvvägs från trapporna till gungorna så lät jag henne inte krypa själv längre då det var lite väl skräpigt med fimpar och annat. Men gunga fick hon.
 Hon var i behov av ett bad efteråt och det hade hon inget emot. Men när hon åt kvällsgröten så kändes badet rätt onödigt då hon kletade ner håret och sig själv med gröt!
Janiina var så trött efter dagens utflykter så hon somnade i soffan medan jag läste kvällssaga.
// Sargit

Inga kommentarer: