fredag 12 augusti 2016

Mat och semesterstart

Måndag. Minja börjar mer och mer visa att hon vill äta själv, så nu får hon göra det så fort det fungerar praktiskt. Blodpudding funkar kanon.
 På kvällen var det dags för geggabad (tidigare har vi ju testat slimebad). Barnen älskade det!
 Onsdag. Barnen hade önskat sig korvsoppa en av dagarna då vi hade pratat ihop oss om meny för veckan. Så idag var det dags och alla, ja utom Minja då, hjälpte till med matlagningen. Skalade potatis och morötter, skar dem och korven i bitar och rörde om m.m.
Gott blev det och alla åt, till och med Minja fick smaka.
Då jag nattade Minja så somnade jag också, vilket inte är helt ovanligt. Hade lite svårt att bestämma mig för om jag skulle kliva upp eller inte så jag låg där en stund och mös istället.
 Fredag började min semester! Så välbehövligt efter att ha jobbat mest hela sommaren.
Min syster Tina kom på besök vilket var verkligen uppskattat som du ser.
Sanna bad mig ta kort på sin apelsin, hon ville att jag skulle dela den till alla (dvs facebook) med texten "apelsinen ville inte dö eller le", ännu ett tecken på att hon har ärvt sin fars humor.
Jag lyckades äntligen gå igenom och rensa barnens båda garderober. Det tog tre timmar men nu är det ordning en stund i alla fall. Flyttade över vissa utrensade plagg från stortrollens garderob direkt till Janiinas, hon är ju strax där. Tröjorna passar redan men byxorna får hon växa i så småningom.
På kvällen var det dags för mig att nattvandra igen. Ikväll blev vi två gäng till en början. Lugn kväll med många steg blev det och så hann vi se lite på uppträdandet på kvällen på The Week.
Jag kom hem strax före ett efter en trevlig kväll med mina nattvandrarkollegor.
// Sargit

Inga kommentarer: