söndag 21 augusti 2016

Minjas 1års kalas

Förmiddagen gick åt att städa undan lite och dekorera tårtan. Jag fick hjälp att göra av med resterna från de meloner jag använt till tårtan. Maken satte upp mitt fynd från häromdagen, en hylla för mobiler! Den vart kanon bra, så slipper vi leta efter våra telefoner som råkar hamna här och där. Den invigdes under kalaset idag och det var inte bara våra telefoner som hamnade där...
 Min mamma och Jukka hann också förbi lite snabbt innan hon åkte till båten. Minja fick öppna sina paket lite pö om pö under eftermiddagen, hon fick lite tid att bekata sig med sina presenter innan barnen omkring ivrigt kom med nästa paket. Det fina pianot var väldigt populärt, inte bara för Minja!
Tänk att alla visste precis vad Minja önskat sig, hihii... ibland är det bra med önskelista.
 Vi var strax över 30 personer i vårt lilla hus, så fika fick man göra sittandes om man hann få plats annars stående. Först dukade vi fram "för fika" med ost och kex, äppelkaka, rödvinbärs kaka, ostbågar, ostbollar och majskrokar. Sen lite senare så tog vi fram bolltårtan och sjöng för henne på både finska och svenska. Bolltårtan var Sanna, William och Janiinas idé, då vi pratat om vad för tårta vi skulle ha till Minja så sa alla tre att det måste vara bollar på den då Minja gillar bollar. Lite klurigt blev det att komma på hur den skulle göras och se ut, improviserade mest med utseendet och Janiina hjälpte till att dekorera. Kulor av olika melonsorter, blåbär och vindruvor blev det på den.
Blev väldigt nöjd och den vart jättegod!
Huvudsaken var ändå att Minja verkade vara väldigt nöjd med kalaset!
Tack vare svärmor som hjälpte till med disken så slapp jag ägna tid åt röjning i köket hela kvällen, istället hann jag och Anci se på två filmer som avslutning på en väldigt trevlig dag.
Tusen tack till alla som kom och firade vår lilla stora Minja! Och tack för alla fina presenter hn fick.
// Sargit

Inga kommentarer: