söndag 28 augusti 2016

Min korta resumé

Tisdag efter jobbet så åkte jag och svärmor till Mall of scandinavia för middag och bio. Vi hann handla lite innan också såklart. Vi såg "Livet efter dig", jag har läst boken och även uppföljaren och jag måste säga att de lyckats följa boken väldigt bra i filmen.
Minja har blivit förtjust i att "prutta med munnen" och på fredag innan jobbet så lyckades vi fånga det på film.
 Eftersom jag hade förmiddagen ledigt så tog vi en tur till Wenngarn för att fika och promenera.
Vi slank in på orangeriet också som var öppet. Jättehäftigt att se rummet med växter på väggarna!
 Lördag var familjen iväg till Salem så jag blev ensam hemma innan jag började jobba vid 16.00. Jag hann ligga och läsa i soffan en bra stund och ändå hann jag dammsuga och småplocka lite samt städa lite i två av lådorna i köket.
Idag, söndag, var Janiina bjuden på grannen Padras kalas. Hon ville att jag skulle stanna kvar hela kalaset och så sa hon också att "och sen när kalaset är slut ska du följa med mig hem".
Eftersom judon börjar igen imorgon så tog jag och maken och sydde graderingsmärkena på barnens bälten. Maken är mycket bättre på att hand sy visade det sig så det blir nog han som får det uppdraget hädanefter.
Kvällen avrundades med surströmmingspremiär, den första på vår tomt men ingen av oss åt det såklart. Det var Svärmor och Helena som ville äta det så de fick hålla sig utomhus medan vi andra åt ugnsgrönsaker med fläskfilé.
Till efterrätt blev det glassbord, dvs en hel massa olika "skålglassar" att välja på till barnens glädje.
"Harry Potter och Halvblodsprinsen" fick avsluta kvällen, William smög sig upp och tjuvkikade genom nyckelhålet så maken fick stå där när han väl upptäckte det...
// Sargit

Inga kommentarer: