fredag 19 augusti 2016

Minja 1år!

Idag blev vår solstråle Minja 1år! Självklart firade vi henne när alla barnen kom hem från skolan och förskolan.
Men innan födelsedagsfika så fick de göra chokladbollar till Minjas kalas, det var mest Janiina som gjorde det mesta de andra hjälpte bara till lite.
 Sen fick de även slå in sina paket som de inte hunnit med än.
Till fika hade jag gjort en melontårta. Den vart överraskande god!
Självklart sjöng vi för Minja som storögd tittade på oss under tiden. Janiina och William hjälpte till med att blåsa ut ljuset.
 Sen blev det paket öppning vilket de stora var väldigt ivriga att få Minja att öppna just deras paket. Minja var mer intresserad av snörena till en början men alla sina syskons presenter gillade hon. Presenten från oss var populärt även för de stora, ett litet bollhav med massor av bollar!
Bollar fick vi jaga senare lite överallt men kul hade de.
 Hela familjen med farmor (som förresten anlände igår) gick på en promenad därefter, Självklart pokemonjakt också. Minja höll sig envist vaken ända tills hon somnade sittande till slut. Väldigt fint promenadväder fick vi.
 Jag, Anci, Janiina och Minja vände tillbaka tidigare för att påbörja middagen medan M-P och stortrollen fortsatte jaga pokemons.
Janiina blev bjuden hem till en kompis och där var hon sedan resten av kvällen.
Sanna och William busade lite med Minja och hennes bollhav i väntan och efter maten.
Ikväll fick vi njuta av svärmors goda köttfärssås!
Efter en stund så blev det dags för filmkväll. Två filmer hann de med "Lasse Majas detektivbyrå - vn Brons hemlighet" och "Zootropolis".
Janiina kom hem precis då vi börjat se på Zootropolis.
Gissa om barnen somnade fort då de väl kom i sängarna! Blev ju något senare än planerat för dem att vara uppe.
Själv har jag passat på att blogga ikapp lite från senaste veckorna, så bara för dig att läsa vidare om du vill veta hur vi haft det.
// Sargit

Inga kommentarer: