lördag 9 april 2016

Roadtripp till Skåne

Vad är det det med barn och mornar? 
Varje vardag morgon får man tjata och till slut skrika William upp ur sängen, men då han är ledig så är han uppe före väckningen, klär på sig och kommer sedan och frågar om de får se på tv!?!
Fredag morgon då jag klev upp så möttes jag och Minja av att alla tre satt påklädda och klara vid tv:n. Minja fick hålla d sällskap medan jag dukade fram frukosten.
Jag var förresten tvungen att dokumentera vår hall nu då jag fått undan vinterkläderna, inte ofta man ser att vi faktiskt har en hall bakom alla kläderna som brukar ligga överallt.
 Senare på eftermiddagen blev jag och Minja hämtade av min pappa och syster Tina. Vi skulle åka på en roadtripp till Skåne.
Vi hamnade självklart i rusningstrafiken, så det tog en extra timme att ta sig till vårt mål.
Middagspaus blev det såklart och jag lovar, Minja fick annat än en pappersmugg att tugga på.
Minja var inte så nöjd under bilresan, hon sov bara kortare stunder bara för att vakna med skrik efter max en timme. Hennes humör växlade fram och tillbaka, ena stunden nöjd och i andra jättearg.
Vi kom fram till vårt hotell i Ljungby strax efter 23.00. Väldigt bra och mysig hotell var det och fint rum förutom trevlig personal, tror det var ägaren.
Minja vaknade såklart då vi stannade bilen men var på rätt ok humör medan vi gjorde i ordning oss för sängen. Det dröjde inte länge innan vi alla sov efter den långa färden.
 Efter en god hotellfrukost så fortsatte vi vår färd till Örkelljunga för att hälsa på min faster Marita.
Minja var mycket nöjdare idag, det visade sig sen varför hon var grinig igår: hennes andra tand har spruckit fram! Precis bredvid den första.
Innan vi fortsatte färden så snabbhandlade vi på Willys då jag helt glömt bort att ta med andra leksaker till Minja än hennes gosedjur. Så vi köpte några leksaker till henne förutom lite fika bröd, dricka m.m.
 Sen tillbringade vi dagen med min faster, först hemma hos henne och Julle och sedan tog vi "tjejer" oss till Åsljunga då Marita ville handla lite innan vi skjutsa henne tillbaka.
Hemfärden började något senare än planerat men det gick väldigt lätt ändå. De leksaker vi köpte åt Minja var inte lika intressanta som en cola flaska med lite innehåll kvar.
Blev ett stopp vid Brahehus för att fika lite och ge Minja middag och så stannade vi för kvällsfika/kvällsgröt hemma hos Nadja i Nyköping.
Vi kom hem strax före halv ett på natten, Minja reagera knappt då jag bar in henne från bilen till hennes säng. Dröjde inte länge innan jag också sträckte ut min ömma kropp och sov som en stock!
// Sargit

Inga kommentarer: