onsdag 13 april 2016

Långpromenad, reptiler och rörelse

Efter att barnen kommit till skola och förskola så tog jag och Anci en långpromenad med Minja. Målet var att handla lite på Coop så vi gick dit via Steninge ale vägen, väldigt fint var det och strålande solsken fick vi.
Väl på Coop blev det mer handlat än planerat så vi tog bussen hem med vagnen fullastad och matkasse med.
 På eftermiddagen åkte vi allihopa till Herpers Choice för att handla lite mat till skäggisarna. Barnen passade på att titta lite på de djur som fanns där. De utryckte sig att de ville ha fler reptiler, bla en kameleont och en laguan fastnade de för. Men tyvärr har vi ju inte plats för fler.
Idag testade vi dubias (kackerlackor) till dem, de var något tveksamma till en början men sen fick de i sig två var. En lyckades dock smita in i terrariet och gömde sig väl, tog ett tag innan vi lyckades hitta den.
En liten film från matningen...

 Efter middan så körde jag stortrollen till judon, svärmor följde med för att titta på hon med. Ja o så fick Laboloo också följa med. Laboloo är Sanna och Williams klass spöke, barnen får turas om att ta med honom hem och sedan dokumentera och redovisa för klassen vad man har gjort. De var eld och lågor över att äntligen få ta med Laboloo hem. Nu var det Williams tur och senare blir det Sannas tur att få hem honom.
Då vi kom hem efter judon så möttes vi av Minja i hallen, hon hade ålat sig från badrummet helt själv medan Janiina badade och M-P satt där o övervakade. Och ikväll somnade Minja i sin fars armar, vilket hör till ovanligheterna då hon fortfarande är väldigt mammig.
Janiina har hittat sin plats att sova på, hon verkar gilla det väldigt. Hon somnade mitt i boken också ser det ut som...
// Sargit

Inga kommentarer: