tisdag 2 februari 2016

Promenad och bakning

Ett par nätter har det blivit lite för lite sömn, dels då jag inte kommer i säng i tid och dels för att Minja sover oroligt på grund av förkylningen.
Igår körde jag till hamnen för att hämta min mamma som behövde skjuts hem, på vägen dit var jag så trött att jag höll på att nicka till vid ratten. Riktigt skrämmande var det.
Resten av dan gick fort, slumrade till på eftermiddagen en kort stund men inte hjälpte det.

Idag hade jag tänkt gå hem och lägga mig efter att de stora kommit till skolan och förskolan. Men istället tog jag en promenad till Valsta C för att hämta ett paket och handlade lite inför middagen.
Blev en sväng förbi min mamma vid lunch också, då vi bland annat skypeade med min syster och systerson.
Väl hemma fick barnen öppna lite presenter som fanns i paketet jag hämtat, det var från min äldsta syster Nina. Barnen blev glada och ringde och tacka henne, de sa tack på finska till och med!
 Igår sa William att det var länge sen vi åt scones så jag frågade om han ville baka det. Det ville han så idag satte vi igång att baka scones till mellanmål.
Men då ville inte William vara med till en början. Sanna och Janiina påbörjade baka men senare tog William över efter Janiina. Kul hade de och goda blev de!
Sanna var lite sur då hon ville göra allt själv men jag lovade att hon skulle få baka själv också.
Sagt o gjort så fick Sanna baka banankaka, det mesta gjorde hon själv efter mina instruktioner.
Zigge har hittat en favorit plats uppe på den tjocka grenen, han somnade till och med där ikväll. Såg rätt roligt ut. Men jag tror jag störde hans sömn lite då jag tog kort på honom.
Då barna kommit i säng så fick Minja hänga hos sin far medan jag pysslade lite med något som blivit uppskjutet alltför länge, tackkorten för Minjas dop. Snart kan jag bocka av det på listan också.
Nu är det helt klart dags att sova.
// Sargit

Inga kommentarer: