tisdag 29 september 2015

Sol, matlag och sagoläsning

Idag var maken ledig eftersom han jobbar på lördag.
Så då passade vi på att göra lite ärenden. Först åka till banken och öppna konto åt Minja, låååång väntetid där! M-P hann åka iväg med insamlingen (papper, glas, plast) till återvinningen och ändå blev det lång väntan för honom också.
Sen hämtade vi ut ett paket vi väntat på, vår nya brevlåda.
Den var så stor så jag och Minja fick ta en promenad hem i det fina vädret då vi annars inte skulle fått med den. M-P var ivrig att börja med monteringen på en gång och när de stora barnen kom hem så var han nästan klar med gjutningen.
Jag tog barnen till Matlaget ikväll så att M-P fick jobba ifred på baksidan med att färdigställa ett litet projekt han har haft. Bild får bli senare på det då jag inte hunnit fota det.
Det var väldigt trevligt att umgås med både gamla och nya bekanta och på väg till bilen igen försökte jag hinna med att fota barnen i rad men hann inte riktigt få fram kameran i tid. Det såg iaf väldigt roligt ut med 7 barn i rad.
Sanna har ju också knäckt läskoden sen en tid tillbaka, det går långsamt men hon läser!
Och ikväll ville hon läsa saga för mig, William och Janiina ville också lyssna.
William hade lite svårt att hålla sig ifrån att rätta henne eller läsa åt henne de gånger hon hakade upp sig, fick säga till några gånger att låta Sanna läsa själv.
Men väldigt stolt är jag över båda våra storatroll som nu är läskunniga!
Efter att Sanna läst färdigt så läsate jag saga för Janiina och M-P fortsatte läsa ett kapitel till från Harry Potter för stortrollen.
Sanna blev rädd då de började pratas om troll, detta då hon förut råkat komma ut till oss när vi såg på just "Harry Potter och de vises sten" vid scenen där trollet är med. Och den blev hon rädd för.
Hoppas det går över snart, William var ju inte sen med att reta henne för det och tjata om att trollet kommer m.m. *suck*
// Sargit

Inga kommentarer: