lördag 19 september 2015

Kolmården - sista gången för iår

Dagen började rätt lugnt, vi gjorde oss ingen brådska iväg då vi anade att det skulle vara rätt långa köer precis då Kolmården öppnade idag. 
Minja sov en bra stund i Freijas babysitter, överraskade oss där då hon sällan vill ligga någon annanstans än i någons famn.
Väl på Kolmården, vid elva tiden, så blev det direkt till att styra stegen mot Bamses värld och lunch.
Mycket folk var det precis som anat, men vi kom i rätt tid till lunchen då det var inte alls lång kö just där.
Efter maten blev det en del övertalande då våra troll ville vara på Bamses värld såklart, men vi sa att först titta på djuren en sväng sen karuseller. De var inte glada men efter att ha fått se skogshundar som såg ut som små gulliga nallehundar så blev de gladare. Detta var ett djur vi missat helt sen tidigare och Sanna blev förälskad och undrade om man kunde ha dem som husdjur.
Det blev en kortare rundvandring blad djur idag men lite såg vi i alla fall.
 Sanna är fortfarande Rasmus stora favorit, vilket Sanna inte verkar ha något emot.
Vi tittade lite på delfinungen och dess mamma och så fick barnen välja lite lördagsgott till sig, Janiina valde en stor godisnapp, Sanna valde sån där stor lakritsrem och William ville ha sockervadd på burk.
 Efter att ha tittat färdigt på djuren så tillbringade vi sista timmarna på Bamses värld som lovat. Det var rätt mycket köande ändå men de hann åka båten, godiståget och skalmans bilar innan vi till slut gav upp.
Vi passade på att äta middag på grillen utanför Kolmåden innan vi påbörjade hemfärden.
William var den enda av barnen som inte somnade på hemvägen. Så det blev lite lördagsmys vid tv:n då vi kom hem eftersom tjejerna inte var trötta alls efter deras långa tupplur i bilen.
En väldigt trevlig och härlig dag hade vi på årets sista besök på Kolmården.
// Sargit

Inga kommentarer: