måndag 21 september 2015

Oväntat möte!

Idag hade skolorna studiedag så stortrollen fick vara lediga och så även Janiina. Det blev en tripp till Ikea i Uppsala istället där Hasnain mötte upp oss med Hadi, Mahdi och Zahra. Barnen ville till Småland och leka så jag, Hasnain och våra småttingar fick strosa runt på Ikea under tiden.
Vi hämtade de stora barnen då det var lunch dags.
Precis innan vi ställde oss i matkön då jag frågade barnen vad de ville äta så ropade någon på mig. Jag vände mig om och precis vid borden bakom oss satt makens mormor och två mostrar från Umeå!
Vilket sammanträffande!
De hade varit här nere på dop i helgen men deras bil hade gått sönder så de kunde inte åka hem och istället hade de blivit kvar i Uppsala hos M-P:s kusin (tror jag det var). Nu var de och fördrev tiden i väntan på att få bilen lagad med att att lunch på Ikea.
Så himla trevligt att få träffa dem då det inte är ofta vi ses. Och nu fick Minja bekanta sig med sin gammelfarmor och sin fars mostrar.
Det blev lite små handlat såklart och så slank jag och barnen in på XXL och Coop också. Sanna och William fick bland annat egna liggunderlägg inför den kommande övernattningen med scouterna samt sittunderlägg då de vi har verkar ha fått fötter.
Nu då de börjat på scouterna så finns det ju en hel del saker som de kan önska sig i julklapp och födelsedagspresent förutom leksaker...
På kvällen, vid middagen så drog William loss sin lösa tand, den hade fått en smäll tidigare idag vilket gjort att den lossnat mer. Så glad i hågen ville han sedan lägga tanden i ett glas på hyllan bredvid sängen så att tandfen kunde hämta den.
Efter maten fick vi stressa iväg då vi hade en tid inbokat för att fixa nya pass till stortrollen och maken samt ett till Minja också.
Vi hann dit precis i tid, men det var på håret!
Barnen mätte sig då längden skulle stå i passet: Sanna 114cm, William 113,5cm (men i passet står det sen 114cm), Janiina ville också mäta sig och hon var 93cm lång.
Det var lite klurigt att få till en bra bild på Minja men den som blev vart väldigt lyckad.
Lovar att visa bilden då vi får passen...
Kvällen slutade med att jag och Minja somnade i soffan framför tv:n medan maken var på innebandy träningen. hon sov alltså från ca 21.00 till 01.00 då jag försiktigt väckte henne, efter att ha gjort mig i ordning för sängen, för att hon skulle äta och sen fortsatte hon att sova!
Det är nog det längsta hon sovit i sträck hittills.
// Sargit

Inga kommentarer: