lördag 27 juni 2015

Vagn inhandlad!

Förutom att vi tagit en seg morgon idag med sen frukost så har vi hunnit med lite tvätt och trädgårdsfix idag. Barnen har lekt både ute och inne. Sannas kompis Leia kom över till oss i eftermiddag, som Sanna har tjatat och tjatat om att hon vill leka med sina kompisar varje dag under senaste veckan.
Janiina sprang ut och in, lekte med sin kompis Padra till och från. William har cyklat lite men mest varit för sig själv, läst tidning och lekt med lego.
Maken har klippt gräsmattan på baksidan och annat små fix och så fick jag äntligen tummen ur och planterade morötter, sallad och ätbara blommor. William och Janiina hjälpte till med den första pallkragen men sen ledsnade de.
jag hann hänga i hängmattan också en stund...
Vi fick överraskande besök från våra vänner Linnea och Laszlo och deras barn, som egentligen bara skulle lämna en påse till oss men det slutade med att vi bjöd in dem på fika. Länge sen vi sågs, tiden går alldeles för fort.
M-P hade lite vattenkrig med Elliot och Ellen också...

Men det mest spännande för idag måste ju ändå vara att vi köpt en vagn till minitrollet!
En Kronan city, precis den vi varit på jakt efter. Den dök upp i förmiddags på en säljsida och efter att ha funderat ett tag så slog vi till. Så på eftermiddagen fick M-P åka iväg till Västerhaninge för att hämta vagnen. Den är jättefin och nästan ny!
Janiina sa direkt då vagnen kom hem att hon skulle köra vagnen med bäbisen.
Här en liten bild hur den se ut med liggdelen.
Nu är det mindre än 2 månader kvar innan minitrollet anländer och det mesta är faktiskt nu inhandlat och klart, i alla fall det viktiga. Jag har till och med tvättat kläder och gjort plats i Janiinas garderob för dem och inhandlat en ny(gammal) skötväska.
Det som återstår är att göra plats för spjälsängen och få den på plats.
Men annars är allt klart.
På önskelistan nu till minitrollet finns bara små saker som egentligen inte är nödvändiga, som ett babygym. Och så ska vi köpa en muminfilt till henne, likadan som de andra fått fast en annan färg såklart (tror det blir en lila).
Så nu kan jag koncentrera mig på att jobba tre veckor till och sen ha lite semester med våra troll innan minitrollet förgyller våra liv.
// Sargit

Inga kommentarer: