fredag 12 juni 2015

Solig dag med trollen

Eftersom förskolorna hade studiedag idag så fick våra troll hänga med mig hela dagen.
Vi började på mitt jobb där de tillbringade mesta tiden själva på lekplatsen i närheten medan jag fick lite jobb gjort.
Sedan åkte vi till mödravårdscentralen där vi fick lyssna på barnets hjärtslag. Min barnmorska är så bra med barn, hon involverade dem under rutinkontrollen och förklarade och pratade med dem och inte till dem som det ibland blir med vuxna när de tilltalar barn.
 Som ni ser på bilden ivan så har de fått nya favoritleksaker, köpte dem på fjärilshuset igår och överraskade barnen med dem på kvällen. De gillar verkligen "ormen" alla tre, men lite svårt tyckte de att det var att få den att lyda dem.
Då vi kom ut från vårdcentralen så stötte vi på pastorn i Sätuna kyrkan som jag samarbetat med mycket genom åren. Hon bjöd in barnen att se hur det ser ut inne i Sätuna kyrkan som de aldrig förut besökt. Så det blev en snabbvisit där innan vi fortsatte mot Kista galleria för lunch och sedan skojakt.
Vi hade tur att hitta sandaler till stortrollen i första affären vi besökte. Det blev två likadana par eftersom det inte fanns sandaler med täckta tår i "tjejfärger", men det brydde sig inte Sanna om då jag lovade at hon fick dekorera sina sandaler själv senare. Skönt ändå att de lyssnade på mig då jag sa att en sandal med täckta tår är bättre nu då de börjat cykla, så de inte skadar tårna.
Nöjda blev de i alla fall och även Janiina fick ett par sommarskor då hon tjatade om att hon behövde inneskor. Få se hur länge de skorna förblir "inneskor".
Vi kikade in i några affärer till på jakt efter smått och gott men till slut avrundade vi med lite frozen yoghurt.
De var på väldigt glatt humör mest hela tiden och hade hur roligt som helst, sena tt de inte lyssnade på mig för femöre på hela dagen är en annan sak. Fick ryta till flera gånger under dagen för at tfå dem att lyssna *suck*.
Men så goa de kan vara mot varandra, se bara på hur de tog sig fram i köpcentret tillsammans.
Väl i Märsta så släppte vi av Sanna vid Midgårdsbadet där M-P mötte upp oss. William och Janiina ville nämligen vara hemma och leka, William ville ha vattenkrig med nya vattenpistolen och Janiina ville bara vara hemma.
Så då fick Sanna ensamtid med sin far på badet medan jag fick njuta av de två yngstas sällskap.
Det blev en del vattenkrig, eller rättare sagt vattna växterna med vattenpistolerna, och sen lek i lekstugan medan jag fick hänga i hängmattan och njuta av solen.
Sen ville de testa vår pool men det var bara William som vågade doppa sig till slut, en kort stund i alla fall. Modig kille som tog ett bad i 20 gradigt vatten!
Men sen ville han värma sig i solen vilket jag har full förståelse för.
 Ikväll blev det tacos till middag och därefter filmmys med familjen, "Oliver och gänget" såg vi ikväll och alla tre trollen verkade tycka att den var bra.
Barnen är så goa med "bäbisen" ibland, som ikväll då de alla ville känna på ifall tösen skulle sparka dem på handen, vilken den till deras glädje gjorde.
Sanna höll sin hand på min mage en lång stund under filmen också.
Då alla kommit i säng och jag tagit plats vid soffan och datorn så smög sig Janiina upp och sa "det ä en bi i min säng" Då jag sa att nä men det tror jag inte så sa hon "det är något i min säng i alla fall" varvid hon la sig bredvid mig och efter en kort stund somnade hon där. Vår söta lilla troll.
Jag ser helt klart fram emot fler sådana här vara dagar i sommar, så länge jag slipper ligga i solen vill säga...
// Sargit

Inga kommentarer: