tisdag 16 juni 2015

Utflykt till Sigtuna

Då och då åker de olika avdelningarna på barnens förskola iväg på utflykter.
Idag var det så dags för Janiinas avdelning som bestämt sig för att åka till Sigtuna, närmare bestämt strandpromenaden, för att mata fåglar.
Janiina var verkligen eld och lågor över att få åka iväg, mycket för att hon skulle få åka buss vilket fortfarande är väldigt spännande.
Själv hade jag mer eller mindre frivilligt anmält mig att köra maten så jag behövde inte åka med på bussen.
Väl framme så var det lek och bus på schemat och Janiina var full av upptåg.
Vid strandpromenaden finns det en del gamla träd som man låtit kapa och ligga kvar som barnen verkligen gillade att klättra på.
Det var riktigt roligt och se hur barnen bara blev bättre och bättre efter varje försök att klättra, tillslut fick vi vuxna hindra några av dem att klättra högre då vi inte kunde nå så långt.
Därefter var det så dags att mata fåglarna med bröd.
Det var en förskoleklass där precis innan oss som också matat fåglarna vilket märktes då de inte alls var lika glupska som vanligt.
Men alla barnen var helnöjda iallafall, inte minst Janiina.
Därefter blev det lunch, mer bus ock lek och sedan avslutades utflykten med glass vid minigolfbanan.
Killen som stod i båset och sålde glas verkade lite svettig när det kom 18 barn och 8 vuxna som alla ville ha glass. men han höll huvudet kallt och miniräknaren i högsta hugg och fick fram all glass utan större bekymmer.
Sedan blev det bussresa tillbaka till förskolan.
Janiina såg så mycket fram emot det så hon beordrade mig att gå till bilen så att de kunde komma iväg nångång.
Väl framme vid förskolan rundade vi av och jag och Janiina gick hemåt med mellanlandning på Sanna och Williams avdelning för att hämta upp dem.

//M-P

Inga kommentarer: