lördag 6 juni 2015

Hemma dag med familjen, det var länge sen...

Idag hade vi lite planer på att ta en cykeltur till Steninge slott, men dels så vågade vi inte chansa med vädret och dels så mådde inte maken så bra.
Istället blev det en hel dag hemma för hela familjen.
Efter frukost fick barnen hugga in på lördagsgodiset, de hade ioförsig redan tagit för sig av chips till "frukost" innan vi klev upp...
Men nöjda var de.
Ännu nöjdare blev de då maken påbörjade slitet att ta fram poolen. Alla tre ville gärna hjälpa till med det så de fick sköta pumpandet av luft i poolringen.
Medan jag förberedde lunch så roade sig resten av familjen sig i solen som tittat fram.
Efter lunch, som bestod mest av rester, så bakade jag och Janiina en rabarberpaj med kokostäcke. Ett nytt recept jag fick igår. Av de överblivna rabarberna så kokade jag lite sylt.
Vi tog premiär fika ute på altanen med nyligen rengjorda ute möblerna.
Pajen var jättegod om än något lös, men det mesta gick åt i alla fall.
För övrigt har vi hunnit tvätta 4 maskiner, några maskiner disk, rensa ogräs på bakgården, tvätta av stenplattorna med högtryckstvätt och så klart se på tv med barnen. Barnen har lekt fint hemma och ute, de sprang iväg till lekplatsen en stund själva också. Janiina hjälpte mig att klippa gräset, med en sax.
Kvällen blev väldigt sen då vi glömde bort tiden så middagen blev väldigt sen. Sen lite filmmys innan barnen kom i säng. De somnade väldigt snabbt ikväll.
Janiina har sen några kvällar valt att gå in till lekrummet och sova där. Vi vet inte varför men hon verkar trivas där. Hon säger också att bäbisen får sova bredvid henne sen. Att hon och bäbisen ska dela rum.
Få se hur det blir då vi möblerat om så att hon får lilla sovrummet till sig själv medan stortrollen får dela det stora som nu är lekrum.
// Sargit

Inga kommentarer: