onsdag 6 mars 2013

Inspektion samt shopping

Jag kom upp i tid så jag kunde lämna stortrollen på dagis, var ändå trött trots att jag gick och la mig tidigt igår (somnade bredvid William då vi pratade om ditt och datt).
Tog en kort dag idag på jobbet för att hinna åka en sväng med hela familjen, och Kiia, till min pappas och Helenas nya lägenhet. Jag hade ju inte hunnit se den än.
Flyttlasset går nu till helgen men de har varit flitiga och fått dit en del lådor redan.
Då det bara skulle bli en kort visit så behövde inte barnen ta av sig sina ytterkläder mer än skorna.
 Men vi hann, förutom att inspektera hela fina lägenheten, leka lite kurragömma i den tomma lägenheten, så spännande det var att gömma sig i garderoben tyckte båda stortrollen.
 Idag hade vi väldig framgång med William och Roy. William var fortfarande avvaktande i början men efter ett tag så gick det bra fast Roy sprang förbi.
Och så småningom gick det till och med bra att han fanns bredvid honom.
 Alla barnen, till och med Janiina, kastade boll åt Roy som glatt sprang efter och hämtade den.
William är riktigt duktig på att kasta boll, bättre än jag till och med.
Janiina busade med Helena också, kravlandes på golvet.
 Snart lämnade vi vaari, Helena och M-P (som skulle hjälpa dem lite med flyttsaker idag) och åkte iväg till Kista galleria då Kiia ville titta lite i affärer, de har inte så stora köpcentrer i närheten där hon bor.
Då vi kom fram så hade alla tre trollen somnat, tog ett tag att väcka dem.
Vi hann titta runt lite i affärer, barnen skötte sig kanon, innan vi satte oss för att äta middag.
Alla utom Sanna åt kyckling souvlaki (eller vad det heter) med ris.
 Då jag precis stoppat ner mobilen efter att tagit bilden här ovan så säger William "ta kort på mig mamma" flera gånger och håller denna posé tills jag lyckats få fram den igen och ta bilden.
Passade på att ta en bild på en nöjd Janiina också (som åt mer än vad jag gjorde).
Stortrollen var väldigt envisa med att vi skulle köpa kalsonger till vaari, efter att jag nämt att vi ju skulle bytt dem han fått i julklapp då det var fel storlek. De påminde mig ofta om det under vårat besök i Kista. Samt att vi skulle ha en present till vaari och Helenas nya lägenhet. Så självklart måste vi ju köpa dessa saker, hittade även en tröja på Desigual (som förövrigt ska ha utförsäljnings rea till helgen) till mig och nya morgonrockar till stortrollen på rean. Tyvärr hade de en helt galen inredning på min favorit klädesaffär, de hade ställt bord så att man fick gå en ziczac gång som var en och en halv meter bred för att ta sig fram genom affären!? (ena änden av långbordet i varje länga var mot en vägg), gissa kaoset då det var inte bara jag som hade barnvagn där och så mötte vi två med rullatorer också...
Till barnens glädje fick de leka en stund i lekhörnan också. Som Janiina härjade runt och favoriten var helt klart lilla rutschkanan som hon klättrade uppför och åkte helt själv.
Tycker det är ltie tråkigt dock att många föräldrar struntar i ordnignsreglerna som är välsynliga vid ingången och låter bland annat sina ca treåriga barn vara där inne själv ätandes risifrutti medan man själv väntar utanför. Barnet i fråga satt inte still heller medan han åt så det blev lite spill på lekkuddarna. Sen satt det två vuxna kvinnor (ej i sällskap med barnet som åt risifrutti) där inne och åt riskakor. Kan folk inte läsa eller? Det står klart och tydligt att man inte ska äta där inne. *Suck* Var för trött för att säga till så vi höll oss helt enkelt på andra änden i lekplatsen... Inte konstigt att det såg ut som det gjorde på lekplatsen som INTE var ren, och ändå ska man ta av sig skorna innan man går in.
Enda jobbiga med våra barn under besöket i Kista var att vi fick springa på toa jämnt och ständigt, är glad att det är gratis toaletter där.
Hjälper inte att försöka få den andre att gå på toa också då man väl är där, för svaret blir "jag är INTE kissnödig" och så händer inget. Men tio minuter senare då man kommit långt från toaletterna så blir det annat ljud "jag är kissnödig/bajsnödig mamma!". Bara att vända om igen då.
Längtar ibland till tiden då tvillingarna var synkade och då de hade blöjor...
Blev lite sen kväll men trots trötta kinkiga barn vid nattningen så somnade alla tre rätt snabbt.
Janiina somnade själv i sin säng utan att jag behövde vara i rummet!
Vi har testat det några gånger och ibland funkar det så länge vi har en av läslamporna tänt, upptäckte vi.
Så nästa steg blir att flytta henne till hennes egna rum, det lär bli rätt snart det.
// Sargit

Inga kommentarer: