lördag 17 september 2016

Skördefest och bastu-kväll

Idag testade jag något nytt, att göra en fyrfläta på Sanna. Krävs nog lite mer övning för att få till det snyggt och jämnt men så svårt var det inte.
 Medan William var på kalas hos en kompis så promenerade vi andra till Skördefesten i Valsta. Till tjejernas glädje hade de ponny och hästridning på plats, såklart de fick rida!
 Maken fick dock rätt snart vända tillbaka och hämta William från kalaset, under tiden fortsatte vi tjejer att kika runt , hälsa på bekanta och titta närmare på brandbilen.
Medan vi köade för ansiktsmålning så kom maken och William dit. Blev en lång väntan vid ansiktsmålningen men väl där var Janiina nöjd med resultatet, även om första bilden jag tog på henne med fjärilen säger annat. Självklart vart det lite pokemonjakt också.
Minja avskyr verkligen att ha strumpor på sig, eller tofflor för den delen. Så fort hon får chansen så sliter hon av sig dem.
 Vi tog en snabb visit hos min mamma också innan vi promenerade hem igen. På hemvägen så hittade Janiina lite stenar som hon ville behålla, de var hennes diamanter sa hon "fast det är ju bara på låtsas".
på kvällen åkte vi hem till Arvi på middag. Vi hade med oss allt och bjöd honom på hamburgare.
Han letade fram kartongerna med lite olika leksaker, men det som Sanna saknade var lådan med tomma trådrullar. Så när Sanna frågade efter dem så gick han och letade fram dem också. Tänk att trådrullar kan vara så roliga att leka med!
Efter middagen så tände Arvi eld i bastukaminen, och medan bastun värmdes upp så blev det lite mer lek uppe. Maken blev förtjust och imponerad av en hemmagjord xylofon som Tyyne gjort. Den var till och med stämd i rätt tonart. Kul tyckte även Minja.
Hela familjen fick sedan njuta av bastun en stund. Blev inte så lång stund för min del då Minja var med, men väldigt mysigt i alla fall. Det är något speciellt med vedeldad bastu måste jag säga.
Timmen började bli sen så efter att jag tutat i Minja hennes kvällsgröt så var det dags att åka hemåt för att få barnen i säng.
Natten avrundade jag med att somna till en film medan maken var hos grannen och när han kom vakna jag och kunde inte sova, så det blev en film till för mig.
Sen var det hög tid för även mig att sova...
// Sargit
p.s.
Glömde nästan att lägga in då jag filmade Minja när hon går med sin gåvagn. Hon älskar att gå fram och tillbaka, men problemet är att hon inte vet hur man vänder på vagnen. Då skriker hon irriterat tills man hjälper henne.

Inga kommentarer: