söndag 25 september 2016

Ledighet, familjen på vift och arbete

Fredag var jag ledig och då passade jag på att umgås lite med minitrollet. Bland annat så fixade jag lite bilder till min syster Nina som skickat en födelsedagspresent till Minja för lite drygt en vecka sedan.
Sen tog jag en promenad till Familjecentret med tanken att Minja skulle få sova på vägen. Men istället så såg hon mitt äpple jag plockat med mig och hann ta en tugga ur, sen visade hon med bestämda gester och ljud att hon ville ha den. Nöjd vart hon men sova det gjorde hon först då vi kom till Tingvallavägen.
 Vi hann inte vara på Familjecentret så länge eftersom vi inte var så snabba på att komma iväg. Maken hann dit före oss då han tog bilen ner men då Minja sov när jag kom dit så satt vi där en stund helt sysslolösa. De stänger ju för lunch kl. 12 så det var bara att ta sig hem för lunch innan det skulle vara dags att hämta hem de stora.
Väl hemma fick de mellanmål men sen vinkade jag adjö till familjen som åkte till Nyköping (mer om deras äventyr får maken skriva), själv såg jag på lite film innan det var dags för mig att nattvandra.
Då jag kom hem strax efter 01.00 så var det alldeles för tyst i huset så jag kunde inte sova, slutade med att jag såg på filmer till ca 04.30 innan jag tvingade mig själv i säng.

Lördag sov jag mest hela förmiddagen och på eftermiddagen var det dags att åka till jobbet.
Familjen stannade till på vägen hem på mitt jobb senare på kvällen och när jag kom hem strax efter 22.30 så var det mycket trevligare att komma hem än natten innan. Ett hem utan familjen är bara ett tomt skal...

Idag, söndag, var det dags för jobb igen för min del. Sanna ville följa med mig och det fick hon.
Hon hjälpte vaktmästaren med lite små förberedelser och även gudstjänstvärden fick hjälp och så hjälpte hon även till under gudstjänsten med att hålla i Frälsarkransen och visa de olika pärlorna.
 Då jag frågade henne vad som varit roligast så sa hon "att sätta upp numrena på tavlan".
Janiina var på kalas för sin vän Linnéa idag. Hon var väldigt nöjd efteråt då de haft ponnyridning där!
Denna bild fick jag av Linnéas mamma efteråt:
Efter en snabb lunch i Valsta församlingshem med resten av familjen (som mötte upp oss där) så var det dags för finsk gudstjänst för mig och barnen. Minja var hur speedad som helst och kröp runt överallt!
Som hon härja, men eftersom hon inte störde med skrik så fick hon hållas helt enkelt.
När den lilla kören skulle sjunga så fick hon väldans fart från där hon var och så kröp hon fram och sate sig framför kören och lyssnade. Undra om de kände sig iakttagna.
Efter fikat tog vi bussen hem. Resten av söndan var som vanligt, maken kom hem från sin danskurs och jag åkte sedan själv iväg på danskurs (har börjat hoppa in som "ängel" på A2, en av nivåerna på Squaredance för er som inte vet va det är).
På kvällen fick alla barnen bada i omgångar innan läggdags, somna gjorde de rätt så snabbt allihop.
// Sargit

Inga kommentarer: