söndag 11 september 2016

Njuta av vädret

Idag var det så himla fint väder ute så jag kände att det var dags att ta tag i baksidan lite grann. Så efter lunch blev det trädgårdsfix för hela familjen. Vi krattade ihop falläpplen, rensade och städa bland leksakerna samt så klippte M-P gräset. Minja hittade äpplen att mumsa på, jag tog bara en snabbkik att äpplena ifråga såg ok ut, sen fick hon mumsa på bäst hon ville. Hon var även och kröp runt överallt.
Då maken åkte iväg på dansen så försvann William till sin kompis Liam. Jag tog tjejerna ut till gungorna och snart nog försvann Janiina till sin kompis Linnea, där hon sen tillbringade resten av eftermiddagen och kvällen. Sanna var väldigt uttråkad och stundom ledsen då hon inte hade någon att leka med. Så efter en stund vid gungorna så gick vi hem till Minjas besvikelse.
 Hemma så spelade jag några partier "T niin kuin taikurin hattu", ett finskt ordspel. Efter mellanmålet fick jag Minja att somna efter mycket om och men då hon tyckte inte att hon behövde sova. Mitt i kom Madison förbi och efter en stund så försvann Sanna hem till henne.
Så när nu alla de tre stora var hos vänner och minitrollet sov så passade jag på att sitta vid tv:n och skala potatis och palsternacka till dagens middag.
Maken kom hem lagom till att det var dags att börja förbereda schnitzlarna (även dagens middag från Linas matkasse som vi fick förra veckan).
God mat blev det och hem fick vi alla barnen också, även om Janiina redan ätit hos sin vän så ville hon ha potatis- och palsternacksmos.
Efter maten klippte/rakade jag Williams hår på ena sidan och sen blev det bad för de tre stora. Minja ville också bada då hon älskar vatten, hon visade sin önskan tydligt genom att lyfta på sin badstol flera gånger och försöka klättra i badet. Hon blev väldigt besviken då hon inte fick men då stod hon bredvid och tittade på sina syskon från och till.
// Sargit

Inga kommentarer: