söndag 17 maj 2015

Kalas, fäktning och högläsning

Till idag hade jag faktiskt ställt väckarklockan!
Detta för att vi inte skulle bli sena till Filippas 1-års kalas.
Men typiskt nog så vaknade jag av mig själv redan vid sju tiden och kunde sen inte somna om förrän några minuter före väckningen *suck*
Men iväg kom vi i någorlunda rätt tid faktiskt.
Janiina försvann snabbt iväg med Ida och sen såg jag henne knappt, men Sanna och William blev väldigt blyga då det var så mycket folk där som de inte kände.
De tinade upp lite senare dock.
Gofika vart det och dagen till ära fick födelsedagsbarnet äta själv en rejäl bit tårta. Duktig var hon då det inte var mycket som gick till spillo måste jag säga, hihii.
Hemma igen så blev det matrester till lunch och strax därefter skjutsade jag Sanna till en kompis för en lekdate.
Jag var kvar en kort stund men sen fick hon stanna själv resten av eftermiddagen.
Vi andra åkte iväg på en husvisning, men det huset var inget för oss. Var mycket mer att fixa och göra än vad som framgick från bilderna på hemnet. William blev dock förälskad i huset och han och Janiina hade hur roligt som helst med att utforska det och busa runt i de öppna ytorna.
Väl hemma, efter att ha hämtat hem Sanna också, så blev han helt förtvivlad då vi förklarade att vi inte skulle flytta till det huset. 
Jag satte mig ner med honom och började fråga vad han tyckte var så bra med huset och vad han önskade sig från det hus vi så småningom ska flytta till (om vi nu flyttar).
Det blev ett bra samtal och en massa vettiga önskemål faktiskt som:
egna rum till alla, men jag och M-P fick dela kom vi fram till,
bastu ville han ha,
dusch och badkar samt toalett var bra att ha också,
och ett kök,
huset skulle även ha lite större tomt så att en studsmatta skulle få plats och en lekstuga/trädkoja.
Det jag lyckades få bort från hans önskelista var fotbollsplan på tomten, men gärna en fotbollsplan i närheten ville han ha.
Så vi får väl se vad vi hittar så småningom.
Efter middagen, som barnen bestämt skulle vara köttfärssås och makaroner, så började maken med att fäktas med pantflaskor mot barnen. Sen var buset i full gång!
De vart helt lyriska och ville inget annat resten av kvällen än att fäktas och leka riddare.
Efter mycket om och men lyckades vi få de lite lugnare och skickade i säng dem.
Då jag kommer in i rummet för att påbörja nattningen av Janiina så ligger William bredvid Sanna i hennes säng och LÄSER för henne!
Jag blev rätt chockad då han vägrat läsa högt frivilligt förr!
Snabbt som bara den försökte jag hinna filma då han läste. Tyvärr blev det inte så bra ljud då Janiina såklart hade en hel del att väsnas om i bakgrunden. Men delar med mig av det i alla fall.
Fick nästan tårar i ögonen då jag stod där bredvid och lyssnade och tittade på mina stora troll...
Janiina lät mig inte natta henne idag förresten, det var pappa som gällde. Så istället hann jag tömma lite bilder från helgen och blogga.
// Sargit

Inga kommentarer: