fredag 15 maj 2015

Klämdag - tandläkartid och grillkväll

Idag passade jag på att vara hemma med trollen, mest då Janiina hade tandläkartid mitt på dagen. Maken jobbade som vanligt igen så vi fick roa oss själva helt enkelt.
Vilket gick rätt fort då vi inte var snabbast på att komma igång. Det blev sen frukost igen...
Jag hade pratat med Janiina sen kallelsen kom att hon ska få träffa tandläkaren och visa sina fina tänder så att denne kan räkna dem. Men varje gång har hon sagt "Nej, vill inte". Så det kom inte som någon direkt överraskning att hon vägrade öppna munnen då vi var på plats, hon vägrade att gå in dit också så jag fick bära in henne. Alla i rummet, stortrollen jag och tandsköterskan och tandläkaren gjorde vårt bästa för att få henne samarbetsvillig men hon hade bestämt sig. Så vi fick helt enkelt en ny tid inbokad.
Efter besöket så åkte vi upp till Eurostop där vi åt korv med bröd till lunch. Alla barnen fick i sig 2 korvar var! Hungriga barn...
M-P kom dit och mötte upp oss lagom då vi var klara med vår sena lunch.
Efter en kort titt i några affärer så gick vi in på Maxi och köpte en överraskning till barnen som jag lagt undan igår kväll, ett eget picknick bord!
Väl hemma så ville de direkt hjälpa till att olja in den. De var jätteduktiga alla tre och gav sig verkligen hän åt jobbet.
Till kvällen hade vi bjudit över några vänner så de kunde hjälpa oss inviga grillsäsongen, tyvärr var ju vädret inte riktigt med oss så det blev till att äta inomhus.
Eftersom vi var så många så fick det bli två sittningar, vid första sittningen fick de 10 barnen ta plats vid bordet.
Det blev en hel del lek och bus både inne och ute för barnen.
Så gott med grillat helt enkelt!
Efter mat och efterrätt så satte vi barnen i tv-soffan, de valde filmen Frost att titta på. De var väldigt nöjda med varsin liten skål med chips/ostbågar.
Då passade jag och några till att spela lite Blokus, gissa vem som vann? Hihiii..
Tack alla goa vänner för trevligt sällskap! Det här måste vi göra om!
// Sargit

Inga kommentarer: