lördag 16 maj 2015

Trädgårdsfix och bortbjudna

Då solen sken mot oss idag så passade vi på att få lite gjort i trädgården.
Vi hann inte vara där ute så länge eftersom ovanan att äta frukost närmare 10.30 höll i sig...
Men några skottkärror med jord efter altanbygget hann maken och barnen forsla bort medan jag rensade lite ogräs kring bärbuskarna. Fick lite hjälp av Janiina till och från också.
Under grävningen så fann de ett myr bo med ägg och barnen tittade fascinerat på när myrorna fick bråttom att flytta på äggen. Men sen förklarade vi att myrorna tyvärr får flytta nu och så fick de en ny plats att bo på i dumpplatsen för jorden.
Barnen ledsnade såklart på att va med oss så efter ett tag försvann de ut och lekte på lekplatsen. Vi testade att låta Janiina följa med utan oss, med stränga order till Sanna och William att inte lämna henne ensam. Gick faktiskt väldigt bra, så nu kanske jag vågar släppa henne ut själv med stortrollen under sommaren.
Jag har idag klippt gräsmatta för första gången med sax!
Vår grästrimmer gick sönder förra året och då gräsklipparen inte kommer åt närmast altanen så gav jag mig på gräset med en sax. Det gick det med. Glömde dock ta en efterbild på hur det blev efter ogräs rensningen, men det får bli en annan dag. Har ju en hel del kvar på resten av tomten...
Efter en dusch så åkte vi iväg till våra vänner familjen Rydergren i Täby.
Så himla trevligt att hinna umgås en hel eftermiddag och kväll med dem, det var länge sen.
Barnen hade hur roligt som helst och för att få dem att lugna ner sig efter Taco-middagen så fick de titta på tv med lite godis, chips och ostbågar.
Plötsligt var klockan läggdags så då fick vi bråttom hem.
Tack igen Mia, Magnus, Peter, David och Ronja för en jättetrevlig kväll!
När barnen väl kommit i säng så avrundade vi kvällen med att titta på en film på Netflix, den hette "Fallen". Bra film men jag fick en känsla av att det borde komma en uppföljare eller att den var tänkt att bli en tv-serie från början, vill se mer helt enkelt.
// Sargit

Inga kommentarer: