tisdag 12 maj 2015

William den kloke

Idag på väg hem från matlaget så försökte jag berömma William för att uppmuntra hans läsande och tog upp att han är ju bra på det och att han får nog läsa kvällssaga för mig ikväll.
M-P inflikade också, då jag sa att pappa också var tidig med att läsa, att William ju lärt sig läsa tidigare än vad han gjorde som liten och så sa jag att vi har ju fått en smart son tack vara de smarta föräldrar han har.Varvid William svarar "nä, jag är bara klok för att jag har en stor hjärna".

Ikväll blev det makens tur att läsa kvällssaga för barnen, William sprang fort som bara den och klätrade upp i sin säng för att hämta en bok till honom. Valet blev en bok om dinosaurier.
M-P hade vissa svårigheter att uttala dinosauriernas namn varvid William inflikar självsäkert och rättar honom flera gånger!
Första gången det hände sa M-P lite lätt förvånad "rättade du just din far?".
Jag misstänker att vår store son har lusläst boken ett par gånger redan för sig själv, och uttalen på dinosaurienamnen (vilka inte är de lättaste) var nästintill perfekta!

Nu ska vi bara jobba lite på att få honom att våga läsa högt för oss också, för han har uppenbarligen inga problem att läsa tyst för sig själv.

// Sargit

Inga kommentarer: