måndag 11 maj 2015

Förändring och sol

Måste bara dela med mig av en händelse imorse.
Då jag skojade under påklädningen med Janiina att jag ville ha hennes tröja så hakade Sanna på och sa samma som jag varvid Janiina svarar att "du får väl prata med mummu".
Så ung och har redan klurat ut att mummu kan man be om sådant man vill ha, hihii.

Idag hade jag en ledig dag och hade det inte varit för att Sanna och William skulle besöka skolan idag inför förskolestarten så hade jag haft dem hemma. Men istället fick jag två timmar att inte göra något på, jo jag tömde mobilen på "lite" bilder och bloggade lite vilket ni kan läsa om här.
Sen var det dags att ge sig av till mvc. Alla värden såg bra ut tom järnvärdet fast jag slarvat med järntabletterna. Så jag fick tillåtelse att slarva med dem lite, jag är väldigt dålig på att komma ihåg sådant.
Därefter åkte jag till Sigtuna till min frisör Evelina på Salong Lilla Klippet.
Hon fick äran att kapa av mig håret då jag plötsligt kände för att ha kort igen vilket jag inte haft på länge. Hade en tanke på hur jag ville ha det och är faktiskt väldigt nöjd med resultatet även om jag tänkt något längre framtill till en början, men luggen var inte lång nog så fick bli denna längd. Så nu måste jag införskaffa en plattång också för att kunna fixa till frisyren bra.
En bild på hur det såg ut innan och två hur det ser ut nu och så en bild på en del av mitt hår som försvann också.
Så skönt i nacken är det med kort, speciellt nu inför sommaren, men lite ovant är det.
Barnens reaktioner var: Sanna "vad kort det blev, men fint", William "mamma, du ser konstig ut" och Janiina upptäckte inte att det var kort förrän vi var hemma och jag visade henne före bilden och efter bilden, då haja hon till och tittade noga på mig och sa "du ha kott hå mamma".
Då Aikido träningen blev inställd igen så fick vi en familjekväll hemma. Barnen ville ha fram sina nya mål de fått i julklapp (eller var det födelsedag, kommer inte ihåg) så M-P byggde ihop dem och sen roade sig alla utom jag med att spela boll. Jag satt och tittade på bredvid. Så roligt de hade!
 Vid middagsbordet överraskade både Sanna och William oss med att hjälpa Janiina med att skära upp hennes mat och verkligen rå om henne. De hade till och med placerat sig på varsin sida om henne så barnen satt på ena sidan och jag på den andra. Maken fick sitta vid kortändan...
Sen gick de ut en stund till medan vi fixade disk och förberedde för efterrätten vi skulle haft först i fredags o sen i söndags men det blev visst idag.
Ingen dålig måndags lyx inte, hihii.
Hade tänkt blogga lite till men nu ropar John Blund på mig så får ta det en annan dag.
Hann ju i alla fall ta igen en vecka tidigare...
// Sargit

Inga kommentarer: