fredag 15 maj 2015

Ledig dag och frisörbesök

Idag var hela familjen ledig, så skönt!
Vi föräldrar var väldigt sega och sov/latade oss fram till tio medan barnen lekte och tittade på tv.
Efter frukost blev det bad för barnen. Sanna ville ha sin nya Elsa-klänning på sig idag och så skulle jag göra "en fläta som Elsa har, en rak en", Jag försökte förklara att håret inte var långt och tjockt nog än när hon försökte förklara hur hon ville ha det, men hon blev nöjd över resultatet i alla fall.
William som påbörjat sitt legobygge igår färdigställde den idag. Så stolt han var och ville att jag skulle ta kort på den. Han gjorde nästan allting själv, pappa fick bara hjälpa till i början men sen ville han bygga själv. 
Efter lunch åkte vi iväg för att hälsa på vaari och Helena. Sanna var väldigt glad åt att få gosa med hundarna igen.
Efter fikat var det dags att bege sig till frisören, först ut var Janiina. Så medan M-P skjutsade mig och Janiina till frisören fick Sanna och William umgås med vaari och Helena.
Vi var något tidiga så medan jag och Janiina satt i fåtöljen och väntade på Janiinas tur så somnade hon i min famn.
Hon var inte på sitt bästa humör när det var dags att väcka henne men ho satt tyst och snällt i stolen medan hon blev klippt.
På frågan hur hon ville ha håret svarade hon "som mamma", så hon fick en kort page vilket hon haft de senaste gågnerna hon blivit klippt, hon passar ju så himla bra i den frisyren.
Vår lilla söta troll.
Mitt i Janiinas klippning fick jag ett samtal från min strandsatta man som åkt för att tanka bilen emellan. Han hade ju släppt av oss och kört vidare utan en tanke på att jag ju hade bilnyckeln i fickan!
Detta gjorde att när han väl stängt av motorn så kunde han ju inte starta den då bilen inte kände av nyckeln. Första gången detta hänt oss sen vi köpte bilen när Sanna och William var små.
Tur att min pappa kunde rädda oss genom att hämta nyckeln och köra den till M-P.
Efter en stunds väntan så kom då M-P tillbaka. Med sig hade han näste troll på tur, dvs William, och så tog han Janiina med sig.
William visste precis hur han ville ha det denna gången också och han blev jättenöjd med resultatet.
Och sist i stolen kom Sanna. Hon ville knappt bli klippt då hon vill ha långt hår, men vår underbara frisör Evelina visste precis hur hon skulle lägga orden för att få henne med på noterna.
Så på Sanna blev bara topparna klippta och sen fixade Evelina till hennes hår så snyggt.
Jag måste verkligen skaffa mig en plattång...
När vi alla återigen var samlade hos min pappa så blev det lite soffmys i väntan på hämtmaten.
Efter maten så gosade Sanna med sin vaari medan Janiina gosade och busade med sin pappa.
Snart nog var det dags för hemfärd och medan familjen mös i tv-soffan så åkte jag iväg för att storhandla. Egentid i affären är faktiskt väldigt skönt en sen kväll, då slipper man trängas med massa andra då affären är nästintill tom.
// Sargit

Inga kommentarer: