måndag 3 oktober 2011

Sjukling

Förmiddagen försvann snabbt då Sanna och jag var hos Din doktor och fick droppar till hennes ögoninfektion, då vi ändå var i Eurostop så passade vi även på att besöka lekplatsen samt köpa en mössa till Sanna (då hon till slut gått med på att vi skulle göra det).
Vi åt även lunch och handlade innan jag körde henne till min mamma där hon fick tillbringa resten av dagen så att jag kunde åka till jobbet.
På Maxi hade vi köpt ett litet paket med play-doh lera samt en liten press till den för ynka tio kronor, som hon genast ville leka med mummu med.
Så hon hade knappt tid att säga hejdå till mig då jag gick.
Efter jobbet (slutade oväntat tidigt då sista gruppen blev inställd) åkte jag och hämtade William från dagis och sedan körde vi och M-P (som kom hem samtidigt) till min mamma för att äta middag där. 
Innan vi skulle hem så försökte jag få barnen att städa upp efter sig då leksakerna var utspridda lite här och där.
William smet undan och gömde sig i mummus kontor, under bordet, med en bil och höll sig undan till Sanna till slut hade städat upp allt. Som vanligt.
Ofta han smiter och då är Sanna där och plockar undan efter honom fast hon själv inte "stökat till".
Vet inte hur jag ska göra då det ju blir fel om man säger åt Sanna att inte städa upp efter sin bror då hon då blir ledsen och tror att hon gjort fel.
Så hittills har jag bara berömt henne så att William hör hur duktig Sanna är som städar undan, i förhoppning att han då också vill få beröm och då börja städa efter sig.
Har sagt till Sanna att hon inte behöver städa upp efter William men hon tycker väl att det är enklare att göra det själv än att behöva höra hur jag ber honom att städa om och om igen...
Nu är det ju inte så att han aldrig städar upp, för det gör han, men det händer lika ofta att han smiter undan eller vägrar.
Nog om det nu.
Sanna har fått tillbaka febern igen, konstigt att hon har det bara på kvällen/natten men inget på morgonen/dagen.
Hon kommer att få vara hemma från dagis tre till fyra dagar på grund av ögonen, tur att mummu kan ta hand om henne så jag och M-P kan jobba.
Hoppas att hon kan gå på dagis på torsdag, annars får hon väl följa med mig till jobbet...
Nåja, långt till torsdag så ingen idé att oroa sig än hur vi ska lösa den dagen, hoppas bara att William inte blir smittad.
// Sargit

Inga kommentarer: