söndag 15 november 2009

Sovtrubbel

Nu har Sanna haft svårt att sova flera kvällar i rad.
Inte så att hon inte kan sova fast hon är trött, utan hon är hur pigg som helst och blir jättearg då vi tycker att nu ska du sova lilla vän.

Ikväll tog det återigen över två timmar att natta henne.
Jag började med att ha henne bredvid mig i vår säng och efter lite över en timma tog M-P över då jag bytt blöja på henne (igen).
Tror nästan att hon med flit bajjar bara för att fördröja läggningen, för hon har ett stort flin över hela ansiktet då jag lägger ner henne på skötbordet.
Jag kan förstå att hon har avårt att sova då vi har folk hemma eller om man är på ett nytt ställe eller då vi kom hem igen efter att bott borta.
Men ikväll var det inget här hemma som störde läggningen.
Blir galen snart om det kommer fortsätta så länge till.

Undrar om det är att hon får sova för mycket på dagen?
Kanske dags att sluta med två tupplurer och bara ha en efter lunch för hennes del...

William stackarn har kräkts idag igen, men bara efter lunchen.
Frukosten, mellanmålet, middagen och kvällsgröten (även om han bara ville äta en halvtallrik) behöll han så jag har ingen aning om vad det kan vara.

Få se om han kräks imorn igen, isåfall får jag ringa bvc och kolla upp vad det kan vara.
Men för övrigt har båda barnen varit som små solstrålar idag.

William fick följa med mig på familjegudstjänst idag medan Sanna stannade hemma med pappa.
På eftermiddagen fick i sin tur Sanna följa med mig då jag skulle på ett home party hos Heidi medan William fick hänga med pappa på dansen.

Rätt kul att få prova på att vara enbarnsförälder en stund, hihii.
Tror att båda barnen njöt av det också då de fick ha ena föräldern för sig själv ett tag.
Det får vi göra fler gånger för allas skull.

3 kommentarer:

Thomas sa...

Det är inte så att du lider av vanföreställningen att barn utan problem behåller sin dygnsrytm när de väl har fått in den?

Många barn byter dygnsrytm en eller flera gånger under de första två åren, ofta i samband med större utvecklingsfaser i livet. Det KAN ju vara så enkelt (för henne alltså, värre för er) att Sanna helt enkelt har blivit mer av en liten kvällsmänniska, mer än hon var tidigare... och du vet säkert själv hur lätt det är att somna om man inte är trött... :-)

Annars kan det ju även vara som du säger - att hon sover för mycket på dagen. Som förälder får man prova sig fram. Alternativet är väl att lägga in hysteriskt mycket aktivitet på kvällen så att hon blir trött oavsett vilket... ;-)

Hoppas William kryar på sig. Aldrig kul när de små mår dåligt. Emma fortsätter att vara lös i magen, men är dock lika glad för det. :-)

ankan sa...

Ja det där med sömn(problem) skojar man inte bort, hoppas det bara är en fas och att det snabbt går över.
Mina sover 1,5 timme på förmiddagen och 1-1,5 timmar på eftermiddagen, följt av 10-11 timmars nattsömn. Det verkar lagom för mina små. De får insomningsproblem om de sover efter 18:00 på kvällarna har jag märkt. De lägger sig för naten ca 20:00.

Familjen Sundström sa...

Thomas, jepp tror det kan vara så enkelt att hon har blivit kvällsmänniska, men så har hon ju varit egentligen sen födseln när jag tänker efter. men trodde hon hade blivit av med det ;-) besvärligt då den ene vill vara uppe länge på kvällen och den andre vakna tidigt på morgonen. Hoppas att de blir synkade igen och efter ikväll verkar det så...

Ankan, så sover våra också på dagarna, förutom idag. Det gick lättare ikväll att lägga dem då de inte sovit så mycket på eftermiddagen, bara i 20-25min. Få se hur det går imorn ifall jag försöker med samma tider då...