söndag 2 oktober 2016

Simma lugnt och Märsta kyrka 60år!

 Fredagar har ju Minja babysim så maken var iväg med henne där men eftersom det är studiedagar i skolan så fick de tre stora följa med mig till jobbet. De klarade sig rätt bra själva nere framför filmer samt papper och pennor.
På eftermiddagen så tog jag i min tur de tre stora till simhallen, de var helt lyriska. Det var alldeles för länge sen sist. Vi hade det jättetrevligt och badade både i träningsbassängen, ensamma till en början, och sen i stora bassängen också. Sanna och William fick då varsina egna skåp och från och med nu ska de få öva på att ta hand om sig själv och sina saker i omklädningsrummet och i duschen. Nästa år är de stora nog att klara sig själva ifall det bara är en av oss föräldrar som tar med dem till simhallen. Redan nu så tycker Sanna att det inte är så kul att vara på killarnas, William knorrar inte lika mycket men han är inte så förtjust i att va inne hos tjejernas heller.
Efter badet så åt vi våra medhavda äpplen och då äntligen lossnade Sannas 6:e tand (tror det var nr 6).
Lördag morgon hade tandfen tyvärr gått vilse eller haft för mycket att göra så tanden var fortfarande kvar! 
Tina och min pappa kom förbi och då passade jag och Tina på att korta ner Minjas lugg. Första klippningen för henne. Hon var INTE glad åt det!
Vi testade ifall Zigrid ville ha lite Dubias (typ kackerlackor), men han var inte så intresserad av dem tyvärr... Så de fick förlänga sina liv ett tag till.
 På eftermiddagen var det dags för jobb för min del. Märsta kyrka fyller nämligen 60år denna månad och det firas hela helgen.
Hela eftermiddagen och kvällen var det olika uppträdanden. Barnen var också med men M-P tog en promenad med Minja ute en stund för att få henne att sova. Janiina var lite mammig ett tag och såklart skulle hon se jätteledsen ut då jag försökte fota oss två.
 På kvällen var det dags för min vän Johnny Duvert att uppträda. Han är så duktig!
Jag fick äran att sköta ljudet åt honom, dvs sätta igång bakgrundsmusiken och höja/sänka om och när det behövdes. Toppen kväll helt enkelt även om maken inte hade det helt lätt stackarn.
Sanna och William satt bredvid Dan, min kollega Annas man, under hela Johnnys konsert. Sanna fann en nygammal vän igen i honom, de har ju träffats förut.
Då jag frågade efteråt vad som varit bäst så sa Sanna "då min vän sen förr (dvs Eskil) fick låssas spela gitarr. Att han fick vara med".
 På söndag var det bara Sanna som följde med mig till jobbet på högmässan. Hon hade ett uppdrag under mässan nämligen, att hjälpa till att ta fram corporalen, dvs tygduken som nattvarden dukas fram på.
Hon fick också bära fram kärlet nattvardsbrödet, men såklart var hon tvungen att lipa då hon såg att jag tog kort på henne...
 Efter högmässan så var det dags för festligt fika, tal och tårta. Sanna var ute i omgångar och lekte med några jämnåriga.
 Då det led mot sitt slut så var Sanna på lite bus humör och ville bli fotad då hon gjorde en massa grimaser. Gullunge!
 Hon fick ta med sig hjärtballonger hem till sina syskon också såklart.
På eftermiddagen lyckades Minja demolera en av växterna vilket hon var väldigt nöjd åt.
En väldigt trevlig men lång helg har det varit, och visst ja. Tandfen hittade visst fram andra natten. På morgonen konstaterade Sanna bara att "det var nog för att glaset stod på fel ställe som hon inte hittade den förra natten, nu hade jag ju flyttat den hit".
// Sargit

Inga kommentarer: