fredag 11 december 2015

Pepparkaksbak

Barnen är ju lediga på fredagar eftersom de inte får ha fritidstid medan vi är föräldralediga. Men idag fick de gå till skolan på morgonen för att få se Luciatåget. Janiina, jag och Minja fick också vara med. Det var roligt att få se det, Länge sen jag såg ett Luciatåg i en skola.
När lussandet var över så gick vi hem, tanken var att vi skulle baka pepparkakor medan Minja sov men just idag ville hon INTE sova. Så medan jag försökte få henne trött lekte de stora med lego.
När hon till slut gav upp så hann jag precis få igång bakandet innan hon vaknade, Minja vill sova enbart i famnen och vaknar snabbt efter att man lagt ner henne någon annanstans.
Så det slutade med att Sanna, William och Janiina fick klara sig själva medan jag växlade mellan att titta på bredvid och att sitta i soffan med Minja.
Det värmde att se hur Sanna hjälpte Janiina då hon behövde det, de klarade sig riktigt bra även om pepparkakorna blev lite olika tjocka... 
Efter en sen lunch och när jag gräddat färdigt alla pepparkakorna (lyckades få Minja att sova i vagnen i ca 20min), så somnade jag i soffan med Minja i famnen medan lego leken fortsatte i stortrollens rum.
Sov lite längre än tänkt så det blev lite bråttom sen då vi skulle till min mamma på middag idag.
Maken skulle iväg med sin bästis direkt efter jobbet och skulle vara borta hela kvällen så då passade det bra att slippa laga mat.
Minja fick hänga hos Jukka medan jag hjälpte mamma med dukningen.
God mat var det och både Sanna och William försökte prata lite finska, mest Sanna.
Innan hemgång tog vi en tur till affären för att inhandla lite gott till fredagsmyset.
Efter "Bamse i tjuvstaden" medan de stora skulle göra sig iordning för sängen så fick Mina ligga i babygymmet, ibland nöjd men mest mindre nöjd.
På impuls, som så ofta förr, försökte jag distrahera henne med en leksak men denna gång överraskade hon mig med att greppa tag i den!
Sen skulle den undersökas noga.
Första gången hon hållt greppet om en leksak och undersökt den.
Nu orkar inte min rygg mer datorknappande då jag återigen sitter i soffan med en sovande Minja i famnen och har bara höger handen ledig för skrivandet.
Får bli ryggläge med film eller något i väntan på att maken kommer hem från bion.
// Sargit

Inga kommentarer: