lördag 26 december 2015

Annandag grillning och palt

Idag åkte jag iväg till Västerbytorp och bygget, fasta vindskyddet som finns där.
Det var den traditionsenliga annandagsgrillning med scoutgänget där och iår slog vi nog rekord på antalet deltagare med 34 st!
Jätteroligt var det och fast barnen knorrat innan om att de hellre ville vara hemma så hade de roligt när väl Emma och Maya kom.
Jag hade förberett hikebomber till lunch, det vill säga jag skar ner lite rester från julmaten i folie som jag sedan värmde vid glöden. Gott var det och barnen åt med god aptit, till och med Janiina åt sin mat fast det tog ett tag innan hon smakade men sen gick det mesta ner.
Minja sov till en början och sen hängde hon glatt i Gunillas famn tills hon ville äta lite innan vi åkte hemåt. Familjen Beutler och jag bytte döttrar med varann, Sanna följde med dem och Elin med oss.
 Hemma lekte Janiina med sin favorit Elin ett tag innan det var dags för oss att åka till familjen Beutler. Maken som kommit hem från jobbet fick först byta om till "civila" kläder.
Vi fick en väldigt trevlig eftermiddag och kväll med fika och middag, den traditionella annandag palt.
Mycket lek för barnen också såklart. Efter middagen så bytte vi julklappar åt barnen innan de försvann upp och lekte igen.
Kvällen avrundades med att barnen fick se på film medan vi vuxna och Elin spelade ett nytt spel (som jag inte minns namnet på) som var jätteroligt, jag vann!
Måste bara införskaffa den till oss också...
Tack för idag kära vänner!
Sanna blev kvar hos familjen Beutler övernatten få se om hon har tappat den andra tanden som var lös idag också då hennes tredje tand lossnade idag med lite hjälp från Thomas.
M-P lyckades med något ikväll som inte funkat förr, att få Minja att somna i hans famn!
Tack vare att hon somnade hos honom så hann jag med att tömma dagens bilder och blogga lite, ser fram emot fler sådana här kvällar med lite egentid vid datorn.
Men nu ska tv:n få lite mer koncentration av mig då vi ser på "The Mask", det var länge sen...
// Sargit
p.s.
Vill även passa på att gratulera min kära svåger P-A som fyller år idag, grattis på 31 årsdagen!

Inga kommentarer: