fredag 29 juli 2016

Möte med dinosaurier!

Idag tog jag en lite kortare dag på jobbet och så åkte vi iväg till Uppsala där de har Jurassic Expo denna vecka. Hade ju sett reklam om den då jag var i i Uppsala för en vecka sedan med barnen men höll p att glömma bort att det var nu.
Det var rätt kul att titta runt på de rörliga dinosaurierna, gräva efter fossiler och så titta på en film om dinosaurier. William gick en tipsrunda med M-P och självklart fick han alla rätt på frågorna!
Det gick runt en dinosaurie bland folket också, tyckte lite synd om han i kostymen då det var väldigt kvavt och varmt i tältet. Minja fick en liten påhälsning av dinon, hon verkade inte bry sig nämnvärt. Janiina var inte så förtjust till en början, hon tyckte stället var läskigt och ville hem. Men hon trivdes i sandlådan där man kunde gräva/sopa fram fossiler med penslar. William var lite avvaktande mot dinosaurien som gick runt men titta det ville han. Han fastnade även för dokumentären om dinosaurier fast det var engelsk tal.
Här en liten filmsnutt på en av dinosaurierna vi såg.
 Janiina ville senare klappa dinosaurien när ho insåg att det var som en stor leksak (hennes ord).
Hon red även på en dinosaurie men den gick lite fort så hon ville avsluta innan tiden var slut.
Vi tog lite popcorn paus ute och då fick vi en t-rex som bordsgranne.
Innan vi lämnade området blev det såklart lite pocemon jakt också samt lite mellanmål i bakluckan.
Vi tog en tur till xxl bland annat innan hemfärd och middag.
Kvällens film blev "Prinsessan och grodan", Janiina gillade den men William sa efteråt att han inte tyckte om den men ändå satt han som fastklistrad under filmen...
Han ville sätta upp sin affisch innan läggdags också, den fick han som belöning för tipsrundan (liksom alla andra fick som gick den).
En väldigt trevlig eftermiddag och kväll blev det.
Nu då barnen sover, nåja nästan alla, så ska jag och maken se på filmen "Spy".
// Sargit

Inga kommentarer: