torsdag 28 juli 2016

Mat, lek och frisyr

I söndags blev det ugnspannkaka till lunch, Minja fick äta samma som vi minus sylten då.
Hon verkade gilla att få äta själv.
För övrigt går tiden fort nu för mig då jag jobbar på dagarna medan familjen är hemma. 
måndag körde maken iväg med alla barn till Nyköping och lämnade sedan Sanna där hos min syster. 
I tisdags var det dags för ett besök på bvc för Minja igen, läkarundersökning och vägning mätning på schemat. Jag jobbade ju så maken fick åka dit med barnen. William var med sin vän Liam och badade undertiden så det var bara de två yngsta som M-P behövde hålla reda på.
Då de kom förbi mig på jobbet en kortis efteråt så frågade jag hur det gick och vad hon vägde m.m. Svaret var att allt gått bra och hon vägde 9kg någonting och var 72cm någonting lång, han hade nämligen glömt redan vad det var och de hade inte kommit ihåg att skriva upp något i gula kortet. Nåja, får väl fylla i det nästa gång då.
Vi skypeade igår, onsdag, med Sanna och då berättade hon att hon åkt wildfire, den nya berg och dalbanan på Kolmården. Hon hade varit vettskrämd, stackarn, men tyckte att det var ok efteråt. Kul verkar hon ha det i alla fall med sina kusiner och moster.
Jag satt på golvet en lååång stund med Minja igår och försökte visa henne hur olika leksaker fungerar, de med klossar i olika former som ska in i rätt hål och ringar på pinne m.m.
Vad gäller klossarna så tyckte hon det var enklare att ta bort locket och stoppa ner klossarna därefter och med ringarna så gav hon en i taget till mig för att jag skulle trä dem på plats, sen tog hon loss dem igen. Noas ark djuren fick gå in i arken via "bildäck" och inte genom sina tilltänkta hål. Kul hade vi i alla fall.
Jag köpte en ny bok till William, få se vad han tycker om den sen om det blir till att införskaffa resten också. Tänkte att han skulle få lite variation i läsandet då han är inne på att läsa Harry Potter för fjärde gången nu, de fyra första böckerna.
Idag, torsdag, fick jag lov att klippa William då han ville ha kort på ena sidan. Jag frågade om han inte ville ha kort på andra sidan också som förr men nej, han skulle bara ha kort på vänster sida. "Om jag ngrar mig så är det ju bara att klippa andra sidan senare" sa han. Då jag frågade vart han fått idén med frisyren ifrån så sa han förvånat att han ju kommit på den själv. Så härligt att han redan nu går sin egen väg vad gäller frisyrer i alla fall och inte bryr sig så mycket om hur andra har det.
Ikväll fick Minja äta samma mat som vi igen, korv och makaroner. Nu får hon sakta börja med vår mat då och då så att hon får öva sig på att äta själv. Snart nog kan vi nog skippa burkarna också, även om de är rätt behändiga att ha med. Men hon böjar visa mer och mer att hon vill äta det vi äter.
Liten börjar bli stor.
// Sargit

Inga kommentarer: