måndag 13 april 2015

Veckan som varit i bilder

Måndag
Idag fick jag göra flätor på båda tjejerna, och de fick sitta kvar!
Maken jobbade idag så vi fick roa oss själva. Vi tog en snabb tur till Sigtuna bland annat för att säga hej till vaari och Helena innan de skulle resa till Finland.
Sanna älskar verkligen djuren, så synd att vi inte kan ha pälsdjur hemma...
Tisdag morgon överraskade William mig rejält. Han var uppe före mig, klädde på sig och dukade frukostbordet. Han serverade Janiina frukost och när jag kom upp försökte han få reda på vilka flingor Sanna ville ha. Sanna var väldigt morgontrött och ville knappt ur sängen. Hon blev sen sur för att William hällt upp åt henne då hon ville göra det själv.
Williams goda morgonhumör fortsatte sen och jag undrade i mitt stilla sinne om någon bytt ut vår morgontrötte gosse till denna snälla, hjälpsamma trevliga morgonpigga gosse.
När jag kom hem från jobbet så höll William på att sminka Sanna!
Tjejerna hade till och med fixat naglarna med sin moster Heidi.
William hade gjort en sovmask till sig som han stolt visade upp.
Onsdag ville Janiina cykla till förskolan, så det fick hon. Vilken bra balans hon börjar få och så söt och stor hon såg ut med sin ryggsäck på ryggen på väg till förskolan. Tiden går fort.
Fredag ville plötsligt William också ta cykeln till förskolan, han hade tränat på att cykla med M-P igår men fortfarande är han lite feg. Går bra fram tills han upptäcker att ingen håller i staven. Men idag så cyklade han hela vägen själv, med några korta stopp.
Janiina hade hostat rätt mycket på natten så hon fick hänga med mig på jobbet idag. Hon lekte snällt i lekrummet medan jag satt på kontoret, är väldigt glad över att ha en arbetsplats som är barnanpassad, hihii. Vi hade hela huset för oss själva också. Tog en kort dag vilket vi avrundad med en tur upp till Eurostop med Heidi som tagit en promenad ner till oss i Märsta kyrka. Där blev det sen lunch med korv med bröd innan lite lek på lekplatsen för Janiina under uppsikt av Heidi medan jag gick för att handla. Men det dröjde inte länge innan Janiina började gråta efter mig så de kom till affären de med då jag knappt hunnit halvväggs.
På eftermiddagen åkte jag, maken och tjejerna till simhallen. William hade fått feber så han fick stanna hemma med Heidi.
Sen skickade jag hem familjen för fredags tacos med Thomas, Emma och Elin, medan jag stannade kvar och njöt av en kväll på relaxen med Lina.
Jätteskönt var det att bara slappa och prata om allt möjligt!
Söndag var det dags för däckbyte på bilarna. Sanna ville hjälpa pappsen med däckbytet medan William hjälpte mig med matlagningen. Vi hann även med lite utefix och på eftermiddagen en cykeltur till min mamma för att fika nygräddade bullar.
Nåja, jag och Heidi promenerade medan de andra cykklade/sparkcyklade.
Måndag
Eftersom jag jobbade på lördagen så var jag ledig på måndag. Så barnen fick också vara hemma idag. Vi började dagen med att skjutsa Heidi till flyget, tanken var att titta på flygplan och äta lunch där men då vi kom iväg så sent så hann vi inte mer än vinka adjö innan det var dags att skynda sig till mvc.
Barnen fick följa med till mvc och min barnmorska var jätteduktig med dem och förklarade mycket om bäbisen. Vi fick till och med lyssna på hjärtljudet fast det egentligen inte var planerat att göra det än. Sen åt vi en sen lunch tillsammans.
Kommer tyvärr inte ihåg vad mer vi gjorde mer än att tiden gick fort.
Det var en liten kort uppdatering så här näsan en månad i efterhand (även om jag daterar inlägget så den hamnar rätt i tiden).
// Sargit

Inga kommentarer: