söndag 19 april 2015

Helgens upptåg

Fredag tog vi oss till simhallen igen. Vi började med att ta en liten fruktstund i väntan på Lina, och så lekte och busade våra troll  med Emma och Elin också och så fastnade alla i en hög då de försökte se vad som hände på Elins mobilskärm.
I omklädningsrummet försökte jag mig på att ta en magbild (är i v. 20+5 på bilden) men Sanna ville hellre agera linslus än att låta mig ta kort på magen.
Vi badade i stora bassängen idag rätt länge, Sanna simmade runt utan någon flyt hjälp!
Det dröjer nog inte länge innan hon kan simma skulle jag tro, nu simmade hon runt under vattnet och lyckades ta sig upp för luft då och då men hon orkade inte så långa sträckor så jag fick hjälpa henne upp då hon tröttnade. Men hon var nöjd och ville prova om och om igen och mot slutet så fick maken ta över då jag inte ville ut på det djupa med henne där inte jag bottnade.
William simmade runt också fast med flytdyna, det gick jättebra även för honom och han kommer nog att fixa det här med simningen också i år skulle jag tro.
Nu gäller det att öva och öva genom vattenlek, vore så skönt om de kunde simma så jag slapp vara så nojig som jag är nu då de busar runt i poolen.
Efter badet åkte vi till familjen Beutler där vi tillbringade en trevlig kväll med fredags tacos och film förutom en hel del lek för barnen. Blev väldigt mycket senare än planerat så barnen var övertrötta då vi skulle hem och Janiina blev hysterisk. Men de somnade rätt fort då de väl kom i säng, bara Janiina som kämpade länge och väl innan hon gav upp.
Lördag förmiddag var rätt seg, hann baka äppelkaka iaf, innan vi åkte till våra vänner Mette och Johnny för lunch och lek.
Barnen stortrivdes där och Janiina och Ida fann varandra igen väldigt fort.
De har en liten hund också som Sanna blev väldans förtjust i.
William vart väldigt fascinerad av modellbygget som Max, sonen i huset, höll på med.
Alla barnen försvann sen ut för att ta hunden Heidi på skogspromenad. De var borta ett bra tag, alla 6 barnen utan oss vuxna. Lite nojig var jag men behöll lugnet.
Då de kom tillbaka så var det dags för oss att åka men det ville inte barnen. De ville hellre klättra på en stor sten på baksidan.
 Vi hann med en snabbvisit hos min pappa och Helena innan vi fick stressa iväg då jag skulle jobba på kvällen.
Söndag förmiddag var den om möjligt ännu segare än lördagen, men idag har vi ändå fått en hel del gjort.
Bland annat röjt bort vinterkläderna som nu hänger på tork och tvättat ett x antal maskiner tvätt. Verkar aldrig ta slut *suck*
Jag har organiserat om linneskåpet, bytt sängkläder och snabb dammsugit.
Barnen har lekt ute i omgångar, en något längre stund på eftermiddagen då solen var varm och skön.
Jag och William har bakat äppelmuffins medan middagen puttrade på spisen, han fick läsa receptet och instruktionerna själv och hämta det som behövdes. Jätteduktig är han på att läsa numera!
Han gjorde det mesta själv medan jag övervakade. Ugnen skötte jag dock.
Min pappa och Helena kom på middag och så hundarna såklart.
Och till efterrätt blev det goda men mastiga muffins!
Efter middagen ville William bli klippt och han var väldigt noga med att tala om exakt hur han ville ha det. Så det var bara att följa hans instruktioner. Han vet vad han vill i alla fall.
Men nu börjar energin ta slut så detta får räcka för ikväll.
// Sargit

Inga kommentarer: