tisdag 6 januari 2015

Buzis i Nyköping och min dagisfröken Tyyne

Söndag åkte jag och barnen alltså till min syster Nadja i Nyköping.
På måndag morgon efter frukost begav vi oss till Buzis där barnen fick busa fritt, fanns inte en chans att jag skulle hinna med dem. Jag försökte hålla ögonen på Janiina men efter at tha följt henne en halvtimme upp och ner för klätterställningar m.m. så gav jag upp och lät henne härja själv medan jag följde hennes framfart från marken.
Då och då lekte de med sin kusin Rasmus också så klart.
Kul hade de och tiden gick fort. Efter lunch fortsatte de med leken. Janiina fastnade mest vid cyklarna.
På kvällen fick barnen lite tv-mys och efter att de minsta somnat så lämnade vi mammor barnen i Nadjas mans vård och gick på bio. Vi såg Exodus.
Väl tillbaka så blev det lite svårt att finna plats i sängen hos barnen, men med lite flytt av kroppar så löste det sig utan att någon vaknade.
 På tisdag förmiddag började vi köra hemåt igen. Och när maken kom hem från jobbet så åkte vi och hälsade på hos Tyyne och Arvi. Tyyne fyllde 90år för lite över en vecka sedan!
Som vanligt så trivdes barnen bra med att leka med byggsaker, lego och tomma trådrullar m.m.
Och fikat njöt de självklart av också.
Jag är fortfarande imponerad av att fast båda är nu 90år så klarar de sig i stort sett själva i det hus som Arvi själv byggt en gång i tiden. Vi har ju något mer gemensamt med detta äldre par, vi delar nämligen samma bröllopsdag även om de varit gifta betydligt längre än vi...
// Sargit

1 kommentar:

mummu sa...

även Tyyne gjorde hårt arbete i byggnaden. Arvi blev sjuk om ryggen så jorde Tyyne riktigt tungt jobb.