fredag 29 maj 2009

Smakisar

Vi har, sen barnen blev fyra månader, börjat ge dom lite smakportioner.
Första gången smakade de potatismos som jag gjort själv. Båda var väldigt misstänksamma och förstod inte riktigt vad man skulle göra med det där som mamma och pappa stoppade i munnen. Men allt eftersom så har båda barnen numera hajat hur man sväljer, William lite snabbare än Sanna.
Så här såg det ut en gång då de åt gröt, vilket är en stor favorit numera för båda barnen som får det morgon och kväll före flaskan:


Sanna, har vi upptäckt, gillar morot jättemycket medans William äter ALLT han får, nästan så han skulle sluka skeden om han fick chansen.
Nu har han nog kommit närmare det här med tänder för allt han får tag i ska direkt in i munnen och tuggas på, leksaker som fingrar, dessutom dreglas det en hel del mer än förr...


Hittills har de ätit: potatismos, potatis och palsternacka, potatis och morot, palsternacka och morot, gröt och idag var det då premiär för banan. Sanna har nog inte bestämt sig än om hon gillar banan eller inte men åt gjorde hon. William öppnade munnen glatt flera gånger då skeden med banan kom och rös till i hela kroppen varje gång! Det verkade han inte tycka om alls.
Och typiskt så hade vi inte kameran i närheten så vi kunde filma det, det såg verkligen roligt ut...

Inga kommentarer: